Overvallers aangehouden

Rijn & Venen 12-08-2004 - Op dinsdagavond 10 augustus werden 2 verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij een 7-tal overvallen.

Op dinsdag 3 augustus werd een overval gepleegd op een tankstation gelegen aan de Straatweg in Breukelen. De pompbediende werd bedreigd met een vuurwapen en moest geld afstaan. Op donderdag 5 augustus werd een overval gepleegd op de Planetenbaan in Maarssen. Ook hier werd de pompbediende bedreigd met een vuurwapen en moest geld afgeven.

Naar aanleiding van deze overvallen startte de politie van de regio Utrecht een onderzoek en aan de hand van uitgebreid technisch onderzoek en beveiligingsbeelden die werden getoond bij het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht, konden de twee hoofdverdachten, 30 en 35 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, op dinsdagavond worden aangehouden in een woning in Venlo.

In de woning en bij de verdachten werden in totaal 3 vuurwapens aangetroffen en inbeslaggenomen. Tevens werden 2 gestolen auto's inbeslaggenomen. In de verband hiermee werden nog 7 verdachten in de leeftijd van 24 en 40 afkomstig uit Venlo aangehouden.

De politie heeft het sterke vermoeden dat de verdachten verantwoordelijk zijn voor in ieder geval 7 overvallen op tankstations gelegen in o.a. de regio's Utrecht, Gooi- en Vechtstreek en Kennemerland. Bij de overvallen werden honderden euro's buitgemaakt.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor.