LIJST PIM FORTUYN


PERSBERICHT

Den Haag, 12 augustus 2004

Doorstart LPF

De Tweede-Kamerfractie van de Lijst Pim Fortuyn heeft kennis genomen van het besluit van het hoofdbestuur van de partij faillissement aan te vragen, omdat dat de enige mogelijkheid is de partij in organisatorisch, financieel en communicatief opzicht een gezonde basis te verschaffen. Een doorstart met behoud van al het goede, maar zonder de ballast van het verleden is de unanieme keuze van het hoofdbestuur.

De twee grote financiers van de vereniging, de heren E.A.M. Maas en C.M.G. Thunnessen, hebben hun medewerking toegezegd. Deze weldoeners hebben miljoenen geleend en geschonken aan de LPF en daarmee de verkiezingscampagnes van 2002 en 2003 mogelijk gemaakt. Het omzetten van de lopende leningen in een gift is gezien het verschuldigde schenkingsrecht niet mogelijk. Daarom is gekozen voor een technisch faillissement.
Mat Herben: 'Wij zijn de financiers zeer erkentelijk voor hun opstelling in heden en verleden. Je kunt onze positie nu omschrijven als arm maar onafhankelijk. De professionele aanpak van de doorstart boezemt vertrouwen voor de toekomst in. In 2007 zal de kiezer willen weten of een politicus niet alleen hard kan roepen, maar ook een eensgezinde partijorganisatie achter zich heeft die het allemaal kan waarmaken. Het hoofdbestuur heeft daartoe een plan van aanpak, dat wij in de komende weken aan de leden bekend zullen maken.'