AutoRai

12-8-2004

Which?Car bewijst betrouwbaarheid Hyundai

De Hyundai Getz is honderd procent betrouwbaar. Dat is de uitkomst van het betrouwbaarheidsonderzoek van de Engelse consumentenbond, dat is gepubliceerd in het blad Which?Car. Ook de andere modellen van Hyundai scoren uitstekend op het gebied van betrouwbaarheid.

Het jaarlijkse onderzoek richt zich op de betrouwbaarheid van autos van maximaal acht jaar oud gedurende een periode van twaalf maanden. Er worden vier gradaties van betrouwbaarheid gehanteerd: slecht, gemiddeld, goed en uitstekend. Op basis van de resultaten van het onderzoek wordt de betrouwbaarheid van Hyundais als uitstekend beoordeeld. Een score waarmee Hyundai zich samen met slechts een handvol andere merken in de hoogste categorie nestelt. De redactie van Which?Car spreekt haar bewondering uit voor Hyundai, dat zich voor het tweede achtereenvolgende jaar in de hoogste categorie weet te scharen. De Getz is hét gezicht van Hyundais betrouwbaarheid; dit model scoorde het best in de categorie autos tot maximaal twee jaar oud. Geen enkele Getz vertoonde gebreken. Dat is een maximale score van honderd procent, waarmee de auto zich boven aan de ranglijst schaart.

Opzet van het onderzoek
De resultaten zijn totstandgekomen aan de hand van gedetailleerde informatie van lezers van het consumentenmagazine Which? Van maar liefst 34.277 autos in twee categorieën autos van maximaal acht jaar oud en autos van maximaal twee jaar oud werden de problemen geïnventariseerd die zich in de afgelopen twaalf maanden hebben voorgedaan. Het betrouwbaarheidsonderzoek van Which?Car is een begrip geworden in de autowereld.