Koninklijke Nederlandse Schaakbond

BIS BV hoofdsponsor Open NK Snelschaken BIS BV, marktleider in Nederland voor audiovisuele solutions, treedt de komende 2 jaar op als hoofdsponsor voor het Open NK Snelschaken. BIS heeft tevens de optie genomen om de sponsoring na 2006 met 2 jaar te verlengen. Hiermee heeft de snelschaakmarathon een solide basis verworven en zal het internationale uitnodigingsbeleid verder gestalte worden gegeven.

Het Open NK Snelschaken is het grootste snelschaakevenement in Europa en trekt al jaren grote namen van Meesters en Grootmeesters naar Dordrecht. Winnaars van de afgelopen edities waren o.a. Ivan Sokolov, Jeroen Piket, Loek van Wely, Joel Lautier en Rafael Vaganian. Met BIS als sterke partner wil de toernooi-organisatie het evenement verder professionaliseren.

De eerstkomende editie staat voor 5 februari 2005 gepland in het Mercure-Hotel in Dordrecht. Voorafgaand wordt op vrijdag 4 februari het last-minute toernooi gespeeld dat als kwalificatie dient voor 8 plaatsen in het hoofdtoernooi.

---

Simultaan Timman voor Stichting Europa Kinderhulp

Op zaterdag 14 augustus geeft Jan Timman in het Stadhuis van Hengelo een simultaanseance tegen maximaal 25 tegenstanders. De simultaan begint om 11:00 uur en de kosten bedragen 25,- per persoon. De gehele opbrengst komt ten goede van de Stichting Europa Kinderhulp.

Aanmelden kan door middel van een e-mail bericht aan: webmaster@onjk.nl.
Maar... wees er snel bij. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij.

Klik hier voor meer info.

---

Gedeelde koppositie voor Stellwagen na 6 ronden Hogeschool Zeeland Toernooi te Vlissingen

Het duel tussen de koplopers Stellwagen en Sasikiran, in de zesde ronde van het Hogeschool Zeeland Toernooi, heeft geen beslissing opgeleverd. Sasikiran zette de partij nogal pretentieloos op en na een onnauwkeurigheid (15.h4) kreeg Stellwagen goed spel. Na 28 zetten werd de vrede getekend in een stelling waarin Stellwagen vermoedelijk de betere kansen had. Daarmee handhaafde de Nederlander zich vrij eenvoudig in de kopgroep. Met zijn score van 5½ uit 6 ligt er voor hem niet alleen een mooie eindklassering in het verschiet. In de toernooizaal wordt al over een mogelijk grootmeesterresultaat gespeculeerd. Door de remise aan bord 1 kregen de achtervolgers Gagunashvili en Mchedlishvili de kans aansluiting te vinden.

Meer informatie op de toernooisite, waar de partijen dagelijks live zijn te volgen.

Vijfde ronde
Drietal vol punt los na 5e ronde Stork Young Masters

Marie Sebag, Sergei Zhigalko en Andrey Zhigalko lijken onderling te gaan uitmaken wie de winnaar wordt van Stork Young Masters 2004. Na vijf ronden zijn zij een vol punt 'los' van hun achtervolgers Bianca Muhren en Severin Papa.
Bianca Muhren, die in de vierde ronde van Marie Sebag verloor en daarmee haar koppositie kwijtraakte, speelde in de vijfde ronde remise tegen Sergei Zhigalko. Tegen zijn c3-Siciliaan wist Bianca een vervelende blokkade op de witte velden op te zetten. Geconfronteerd met een onplezierige stelling stelde Sergei remise voor, hetgeen werd aangenomen.
Goed nieuws in de vierde ronde voor Joost Michielsen en Koen Leenhouts, die beiden hun eerste punt binnenhaalden. Een ronde later speelden zij allebei remise. Stand na vijf ronden:


1. Sebag, Sergei Zhigalko en Andrey Zhigalko: 4 4. Muhren, Papa: 3
6. Michiels: 2½
7. Leenhouts: 2
8. Michielsen: 1½
9. Dimitrijevic: 1
10. Bitalzadeh: 0

De partijen zijn dagelijks live te volgen vanaf 14.00 uur. Derde ronde