Politie Zuid-Holland-Zuid

12/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

12-08-2004 - Persberichten District II

GETUIGENOPROEP MISHANDELING
GORINCHEM Woensdag 28 juli jl. omstreeks 11.50 uur hebben een 44-jarige en een 30-jarige man, beiden uit Gorinchem, onenigheid gehad op de Koningin Wilhelminalaan (voor een supermarkt). Hierbij raakte de 44-jarige man licht gewond. Hij deed aangifte van mishandeling en bedreiging. De 30-jarige verklaarde wel onenigheid gehad te hebben met de 44-jarige, maar hem niet mishandeld te hebben. Om duidelijkheid te krijgen over de exacte toedracht van de ruzie tussen beide mannen, is de politie op zoek naar getuigen van de woordenwisseling en de daarop volgende schermutseling. De politie is met name op zoek naar een jonge man die beide partijen gescheiden heeft. Mensen die iets gezien hebben, kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

HARDRIJDER OP A15 GEPAKT
ALBLASSERDAM Een onopvallende videoauto van de politie reed op woensdagavond 11 augustus over de A15 richting Gorinchem, toen zij ingehaald werden door een wel zeer snelle personenauto. Deze reed 167 km/u. De bestuurder, een 18-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, werd ter hoogte van Alblasserdam staande gehouden door de politie. Hij verklaarde dat hij wilde laten zien hoe snel zijn nieuwe auto kon, ook aan zijn vrienden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

ORDEHANDHAVING
GORINCHEM In verband met de zomerfeesten, heeft de politie in Gorinchem op 11 augustus in de avond- en nachtelijke uren extra mensen voor controle op de orde ingezet. Daarbij zijn vijf aanhoudingen verricht en 6 bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen, dronkenschap en verkeerd parkeren. Een 23-jarige Eindhovenaar is aangehouden omdat hij op het dak van een politieauto ging liggen uit baldadigheid. Een 24-jarige Gorinchemer is aangehouden omdat hij agenten uitschold en beledigde. Een dronken wildplasser uit een groep van hinderlijke personen op de Grote Markt werd eveneens aangehouden, twee van zijn groepsgenoten ook omdat zij niet voldeden aan bevel tot verwijdering. Het gaat om 3 mannen uit Gorinchem tussen de 19 en 23 jaar. De politie wijt de meeste problemen aan dronkenschap.