Politie Zuid-Holland-Zuid

12/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

12-08-2004 - Persberichten District I

KOGEL DOOR RUIT (vervolgbericht 10 augustus 2004) DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 11 augustus 2004 een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden in in verzekering gesteld. Hij meldde zich die middag bij het bureau aan de Nassauweg. De politie onderzoekt in hoeverre de verdachte betrokken is bij een schietincident op de Jacob Marisstraat in Dordrecht. Daar vloog op 9 augustus omstreeks 18.45 uur een kogel door de ruit van een woning. Een 43-jarige man uit Dordrecht stond in de nabijheid van het pand en meldde dit op het politiebureau. De kogel is inmiddels door de politie veiliggesteld Er raakte niemand gewond.

STEEKPARTIJ
DORDRECHT Woensdagmiddag 11 augustus kwam een 47-jarige man uit Dordrecht taan het bureau Crabbehof melden dat er een steekpartij was geweest op de hoek Frank van der Goesstraat/Thorbeckestraat . Daarop gingen politieagenten naar de locatie, waar niemand werd aangetroffen, maar waar wel bloedsporen lagen. Het slachtoffer zo bleek, was inmiddels met eigen vervoer naar het ziekenhuis gereden. Daar is de 30-jarige man uit Dordrecht behandeld aan zijn wonden. Op zijn aangeven kon de politie enkele uren later de 24-jarige verdachte van de steekpartij aanhouden in diens woning aan de Groen van Prinstererweg te Dordrecht. Hij is in verzekering gesteld. De politie heeft in het kader van het onderzoek tevens een buurtonderzoek gehouden.

AANHOUDING WONINGINBRAAK
DORDRECHT Op 12 augustus heeft de politie twee verdachten aangehouden van een wonginginbraak die op 23 mei van dit jaar heeft plaatsgevonden aan de Spaarnestraat te Dordrecht. Daarbij werden toen onder andere een navigatiesysteem en diverse geluidsapparatuur gestolen. Het gaat om een 17-jarige Dordtenaar die werd aangehouden in zijn woning aan de Viermolenspoort in Dordrecht en een 18-jarige Dordtenaar die in een woning werd aangehouden aan de Vrankenstraat te Dordrecht.

DOORRIJDERS GEPAKT
DORDRECHT Surveillerende agenten kregen op woensdagmiddag 11 augustus van de meldkamer door dat een rode scooter met twee mensen erop ervandoor was gegaan na het veroorzaken van een aanrijding aan de Brouwersdijk te Dordrecht. Daar was de auto van een 54-jarige van de zijkant aangereden. Daarop zagen de agenten de scooter rijden richting Krispijnse tunnel. Zij zetten de achtervolging in. Beiden droegen geen helm en het verzekeringsplaatje van de scooter was omgedraaid. In de tunnel stapte de passagier af, een 21-jarige Dordtenaar, en rende weg richting Weizigtpark. Een van de agenten rende achter hem aan en wist hem in het Van Baerleplantsoen aan te houden. Hij bleek ook nog een bekeuring open te hebben staan. De scooterbestuurder was inmiddels doorgereden. Hij werd achtervolgd door een motoragent. De jongen op de scooter reageerde niet op stopgeboden maar probeerde steeds de agent van zijn motor te laten vallen. Daarbij reed hij gevaarlijk over het trottoir en konden twee kleine meisjes hem maar net ontwijken. Uiteindelijk wist de motoragent de jongen te stoppen aan de Obrechtstraat en sloeg hem in de boeien. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Dordrecht.

FIETSENDIEF GEPAKT
DORDRECHT Woensdagavond 11 augustus kreeg de politie de tip van een getuige dat iemand een fiets al lopende droeg op de Vorrinklaan in Dordrecht. Agenten waren snel ter plaatse en voelden de 20-jarige Dordtenaar aan de tand. Eerst zei hij dat hij het sleuteltje van het slot kwijt was, maar na een aantal minuten bekende hij deze fiets bn het NS-station Zuid te hebben weggenomen. Daarop werd hij aangehouden. In zijn woning en berging aan de Vorrinklaan gingen de agenten vervolgens kijken of er wellicht nog meer was. Daar bleek de verdachte nog twee fietsen en een brom/snorfiets te hebben staan. Deze bleken ook gestolen te zijn.