Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 augustus 2004

Aanhouding na diefstal

Politie houdt fietsendief aan

Enschede

Op woensdag 11 augustus omstreeks 22.50 uur wordt bij de politie melding gedaan dat er zojuist een fiets is gestolen op de Oude Markt. Een getuige had gezien dat een jongeman het slot van een fiets vernielde en daarmee weg fietste. De politie heeft daarop de binnenstad afgezocht en ziet op de Nijverheidsstraat een man op een fiets, die voldoet aan de omschrijving. De man wordt hierop aangehouden. Het betreft een 24-jarige Enschedeër. Hij bekent de diefstal en is voor nader verhoor opgesloten. De fiets is voor onderzoek in beslag genomen. ( 04-099647)

Auto gestolen na inbraak

Verdachte aangehouden en gestolen auto aangetroffen

Enschede

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus werd ingebroken in een woning aan de Mekkelholtsweg. Daarbij werd onder andere een autosleutel weggenomen van een auto, welke bij zijn woning stond gestald en eigendom is van een 57-jarige Enschedeër. Deze auto stond op het erf bij de woning en werd eveneens gestolen. De eigenaar van de auto had donderdagmiddag zijn auto zien rijden in de van Leeuwenhoekstraat en is daarna op onderzoek uitgegaan. Hij trof op donderdag 11 augustus omstreeks 21.55 uur zijn auto aan op de Ampèrestraat en schakelde de politie in. De politie hield in een woning aan de Ampèrestraat een 22-jarige Enschedeër aan op verdenking van de diefstal. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. De auto is voor sporenonderzoek afgesleept. ( 04-099509.)

Diefstal caravans

Twee caravans doelwit van dievengilde

Enschede

Op woensdag 11 augustus deed een 46-jarige Enschedese aangifte van diefstal van haar caravan. Zij was op dinsdag 10 augustus terug gekomen van een vakantie met de caravan en wilde deze voor haar woning aan de Gronausestraat leegpakken. De caravan stond nog aan de auto gekoppeld en was nog maar gedeeltelijk uitgepakt. Tussen 17.00 en 22.00 uur werd deze caravan weggenomen. (04-099184)

Op dinsdag 10 augustus deed een 70-jarige Enschedeër eveneens aangifte van diefstal van zijn caravan. Hij had deze die dag omstreeks 15.00 uur aan de Gronausestraat te koop gezet en ontdekte 's avonds omstreeks 23.00 uur dat de caravan was verdwenen. (04-099184) De politie heeft beide zaken in onderzoek.

Aanhouding na diefstal

Verdachte aangehouden nadat hij scootersleutel had gestolen

Enschede

Op woensdag 11 augustus omstreeks 19.00 uur zagen getuigen hoe aan de Rembrandtstraat een onbekende jongeman sleutels wegnam uit het contact van een scooter. Nadat hij in de gaten kreeg dat hij was gezien, gedroeg de jongeman zich vreemd. Daarna fietste hij weg om even later met een stel andere knapen weer langs te fietsen. Deze scooter was door de 26-jarige Enschedese eigenaar daar neergezet, waarbij hij vergeten was de contactsleutel er uit te halen. De 26-jarige en de getuigen hadden het vermoeden dat deze knapen het wel eens op zijn scooter gemunt zou kunnen hebben en hielden de scooter in de gaten. Ondertussen belden zij de politie. Deze trof op een bankje aan de Bruggertstraat de bedoelde knapen aan. Een van hen werd herkend als degene die de sleutel had weggenomen. Naast hem op de bank lag een sleutelbos. De politie hield de jongeman, een 15-jarige Enschedeër als verdachte aan. Hij kon na verhoor het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-099592.)

Aanhouding na diefstal

Verdachte van diefstal zonnebrillen wederom aangehouden

Enschede

Op woensdag 11 augustus omstreeks 11.20 uur hield de politie een 30-jarige Enschedeër aan op verdenking van diefstal van zonnebrillen. Binnen een week hadden twee opticiens in de binnenstad aangifte gedaan van deze diefstal. Het opgegeven signalement kwam sterk overeen met de kort daarvoor aangehouden verdachte. Bij een confrontatie werd de verdachte positief herkend. In overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (04-096372.)

Verkeersongeval met letsel

Bestuurder van een bromscooter gaat bij wegwerkzaamheden onderuit en raakt gewond

Nijverdal

Op woensdag 11 augustus omstreeks 14.30 uur vindt een verkeersongeval plaats op de P C Stamstraat. Een 16-jarige Nijverdalse bestuurder van een bromscooter rijdt in de richting van de Begeleidingweg. Op een bepaald stuk is vanwege graafwerkzaamheden het asfalt vervangen door klinkers. Deze klinkers liggen een fractie hoger dan het asfalt. Door deze oneffenheid komt de 16-jarige aan het slingeren en gaat vervolgens onderuit. Hij loopt daarbij over zijn hele lichaam schaafwonden op, waarvan sommige vrij ernstig. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (04-099435 )

Ergerlijke dierenmishandeling

Man aangehouden nadat hij zijn hond een kat dood laat bijten

Almelo

Op woensdag 11 augustus omstreeks 22.00 uur wordt bij de politie een ernstige dierenmishandeling gemeld. Bewoners aan de Bornerbroeksestraat hadden gezien dat een man zijn hond, een Dobermann Pincher vermoedelijk opzettelijk een klein katje liet doodbijten. De man zelf stond op zijn fiets gezeten toe te kijken en een sigaretje te roken zonder in te grijpen. Pas nadat het katje dood was gaf hij de hond een commando om het diertje los te laten. Terwijl de politie de verhalen van de getuigen aanhoort zien zij een man hun tegemoet fietsen, die voldeed aan het opgegeven signalement. De politie hield daarop de verdachte, een 57-jarige Almeloër, aan. Na verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, Het katje is voor onderzoek in beslag genomen. De eigenaar van het beestje is nog niet bekend. Het betreft een grijs/zwart/wit gestreept katje. (04-099632 )

Aanhoudingen wegens tasjesroof

Twee minderjarige meisjes aangehouden na beroving

Rijssen

Op dinsdag 10 en woensdag 11 augustus hield de politie twee minderjarige meisjes, een 14- en een 16-jarige uit Rijssen aan op verdenking van diefstal van een tas. Deze tas werd op 3 augustus jl. weggenomen uit de rollator van een 82-jarige vrouw uit Rijssen, terwijl zij op de Rozengaarde liep. De meisjes hebben bekend. De beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen vrijdag 13 augustus worden voorgeleid bij de kinderrechter. (04-096117 )

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --