Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


12 augustus 2004


Gestolen auto aangetroffen


Door de politie werd woensdagmiddag in Loenen aan de Boterweg een gestolen auto aangetroffen. Zij werden getipt door een buurtbewoner, die de auto zag staan en het niet vertrouwde. De auto, een blauwe BMW cabriolet, werd op 8 augustus weggenomen vanaf een parkeerplaats bij Bussloo . De rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld.


Bestuurster snorfiets raakt licht gewond


Bij een aanrijding woensdag rond 13.55 uur raakte een 41 jarige bestuurster van een snorfiets uit Apeldoorn licht gewond. De vrouw reed over het fietspad vanaf de Laan van Mensenrechten en reed het kruispunt met de Marchantstraat op. Zij kreeg geen voorrang van een 61 jarige automobilist uit Apeldoorn en een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding liep het slachtoffer vermoedelijk een gekneusde enkel op.


Diefstal auto


In de nacht van dinsdag op woensdag werd vanaf de Beethovenlaan een auto weggenomen. Het gaat om een witte Renault Kangoo met aan de zijkant een blauwe reclameopdruk. Het kenteken is 92-VX-HX.


Te veel gedronken


Agenten controleerden woensdag omstreeks 15.00 uur op de 1e Wormenseweg een 66 jarige automobilist uit Apeldoorn. De auto bleek niet verzekerd, de bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had gedronken. Hij blies 2,1 prom. De auto werd in beslag genomen en proces verbaal opgemaakt.


Controles


Woensdagmiddag en avond werden op verschillende locaties controles gehouden door de politie.
Op de Prins Willem-Alexanderlaan werden twee bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.
Aan de Klarenbeekseweg in Klarenbeek zijn 20 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Niemand had gedronken. Wel werden vijf bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.
Bij snelheidscontrole op de Zwolseweg in Wenum Wiesel reden 96 van de 2184 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.
Bij rood licht controles op verschillende kruispunten in Apeldoorn werden drie bekeuringen uitgeschreven.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --