Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 augustus 2004

Verdachten aangehouden

Politie houdt twee verdachten aan en treft in hun auto goederen aan, die van diefstal afkomstig zijn

Zenderen

Woensdag 11 augustus werd rond 10.30 uur gemeld dat aan de Hoofdstraat in Zenderen een auto met Litouws kenteken stond en dat de inzittenden van de auto zich verdacht achter panden ophielden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen twee mannen in een portiek aan. De twee verdachten, mannen uit Litouwen van resp. 18 en 19 jaar, werden hierop aangehouden wegens poging diefstal. In de auto waarmee de mannen gekomen waren, werden goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. Ook werd in de auto een vuurwapen aangetroffen. De auto en aangetroffen goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat een van de aangetroffen goederen, een elektronische agenda, afkomstig is uit een auto waarin drie weken geleden in IJmuiden werd ingebroken. Deze inbraak maakte deel uit van een serie auto-inbraken in IJmuiden. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt. (04-099328)

Automobilist aangehouden

Man moet zijn auto elders parkeren en rijdt bij het wegrijden een geparkeerd staande auto aan; hij blijkt onder invloed en wordt aangehouden

Oldenzaal

Woensdag 12 augustus omstreeks 00.20 uur zagen politieagenten op de Markststraat in Oldenzaal dat een man zodanig zijn auto parkeerde dat hij de weg blokkeerde. Zij vroegen hem de auto weg te zetten, waarop de man achteruit reed en een geparkeerd staande auto aanreed. Een blaastest wees vervolgens uit dat de man, een 21-jarige Oldenzaler, onder invloed van alcohol verkeerde. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,20 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-099673)

Aanhoudingen na diefstal auto

Politie houdt twee mannen aan nadat zij een gestolen auto bij een garage te koop aanboden

Hengelo

Woensdag 11 augustus werd omstreeks 15.15 uur gemeld dat twee mannen een gestolen auto te koop aanboden bij een garage aan de Toermalijnstraat in Hengelo. Politieagenten troffen beide verdachten op genoemde locatie aan. Inmiddels was bekend dat de door de mannen aangeboden auto gestolen was op zondag 11 juli aan de Weusthagstraat in Hengelo. De politieagenten hielden beide verdachten, mannen uit Hengelo van resp. 39 en 40 jaar, aan. De eigenaar van de gestolen auto, een 26-jarige vrouw uit Hengelo, deed destijds aangifte bij de politie. Zij had hierbij aangegeven dat de auto gestolen was door een haar bekende man, de nu aangehouden 39-jarige verdachte. Zij en haar man hadden de auto in mei 2004 van de 39-jarige man gekocht. Toen de man op zondag 11 juli bij hun op bezoek was, had hij de sleutels van de auto gepakt en was er met de auto vandoor gegaan. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.

Aanhoudingen na vernieling auto's

Twee verdachten aangehouden nadat zij een ruit van een woning en spiegels van auto's hebben vernield

Hengelo

Donderdag 12 augustus werd omstreeks 03.45 uur door een getuige gemeld dat twee jongens op een fiets op de Magdalenalaan in Hengelo spiegels van auto's aan het aftrappen waren. Politieagenten gingen naar de Magdalenalaan, waar bleek dat spiegels van enkele tientallen auto's waren omgebogen of afgetrapt. Verder bleek aan de Tuindorpstraat in Hengelo een ruit van een woning te zijn vernield. Op het moment dat agenten met een getuige in gesprek waren, zagen zij op de Magdalenalaan een jongen op een fiets. Toen hij de agenten zag, probeerde hij er vandoor te gaan. De agenten zagen echter kans de verdachte, een 14-jarige jongen uit Hengelo, aan te houden. De tweede verdachte, een 17-jarige jongen uit Hengelo, werd even later in zijn woning aangehouden. Inmiddels zijn vijf aangiften binnen. De verdachten zitten nog vast en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Nader onderzoek volgt. (04-099704)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --