1e persbericht van donderdag 12 augustus 2004

Eindhoven 12-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven:Doorrijder aangehouden

Woensdagavond om 19.12 uur is op de Nachtegaallaan een 17-jarige fietser uit Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Vestdijk een 32-jarige Eindhovense voetganger te hebben aangereden die daarbij zijn elleboog brak. De fietser is vervolgens zonder hulp te verlenen doorgereden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Aanhouding na bedreiging en mishandeling

Op de Clarisselaan is woensdagavond om 21.30 uur een 42-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor met een hamer een ruit van de voordeur van zijn eigen woning te hebben vernield waarna hij zijn 51-jarige vriendin bedreigde en haar keel dichtkneep. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Hapert: Aanhouding na mishandeling

Een 17-jarige inwoner van Vlaardingen is donderdagmorgen om 03.40 uur op de Schouwberg aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een 20-jarige inwoner van Rhoon bij een ruzie te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan hoofd, rug en benen op. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Auto inbreker aangehouden

Door een getuige is donderdagmorgen om 04.40 uur op de Benedictusstraat een 22-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De getuige zag dat de man aan het inbreken was in een auto. Hierop hield hij de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling met bierfles

Een man van 48 jaar uit Eindhoven is woensdagavond rond 21.45 uur in zijn woning in Stratum aangehouden. Hij zou bij een ruzie rond 18.45 uur op de Jacob van Maerlantlaan een 52-jarige Eindhovenaar met een bierfles op diens gezicht hebben geslagen. De man liep daarbij een snijwond aan de linkerkant van zijn gezicht op, waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. Op basis van getuigenverklaringen kwam de politie uit bij de 48-jarige verdachte. Na verhoor en een bekentenis is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Verdachten van auto-inbraak opgepakt

Twee Eindhovenaren (19 en 24 jaar) zijn donderdagochtend rond 2.45 uur aangehouden op de Heezerweg. Ze worden ervan verdacht dat ze woensdagavond rond 23.30 uur op de Geldropseweg hebben ingebroken in een auto die daar stond geparkeerd. Getuigen hadden het kenteken van de auto waarin de verdachten waren weggereden doorgegeven aan de politie. Die vond enkele uren later de auto met de mannen erin terug op de Heezerweg. De inzittenden werden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Middelbeers: Man na mishandeling aangehouden

Een man van 31 jaar uit Middelbeers is woensdagochtend rond 10.00 uur aangehouden bij zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor in een woning aan Het Ven een 50-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld door hem te schoppen en met een ijzeren pijp te slaan. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De aanleiding voor de mishandeling is nog niet bekend.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Provincialeweg zijn woensdagmiddag 79 overtredingen geconstateerd. Tussen 14.00 en 16.20 uur werden 903 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Asten: Controle op snelheid

Op de Ommelseweg is woensdag tussen 13.15 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 624 gecontroleerde voertuigen reden er 73 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Wintelre / Riethoven: Autogordelcontroles

Op de Willibrordusstraat in Wintelre is woensdag een autogordelcontrole gehouden. Tussen 15.00 en 16.00 uur werden 25 voertuigen staande gehouden. Er werden tien overtredingen geconstateerd. Vervolgens werd tussen 16.30 en 18.00 uur een soortgelijke controle gehouden op het Dorpsplein in Riethoven. Hier werden 15 voertuigen staande gehouden, en werden zes overtredingen geconstateerd.