Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Nieuwste draadloze communicatietechniek voor Olympische organisatie tentoongesteld

Olympisch ontmoetingscentrum van Samsung verwelkomt eerste gasten

Athene, 12 augustus 2004 - In aanwezigheid van vooraanstaande vertegenwoordigers van de gehele Olympische familie, VIPs en journalisten is gisteren, 11 augustus, het Olympische ontmoetingscentrum van Samsung in Athene officieel geopend. Tot de gasten in het Olympic Rendezvous at Samsung (OR@S) behoorden onder andere de voorzitter van het organisatiecomité van ATHENE 2004, mevrouw Gianna Angelopoulos-Daskalaki, de burgemeester van Athene, mevrouw Dora Bakoyianni, vice-voorzitter en CEO van Samsung Jong Yong Yun, de Olympische gouden medaillewinnares Cathy Freeman en de Griekse gouden hoop bij het turnen, Dimosthenis Tambakos, Het is voor de derde keer op rij dat Samsung, hoofdsponsor van de Olympische Spelen, de draadloze communicatie voor de Spelen verzorgt en in zijn ontvangstcentrum de laatste stand van de communicatietechniek toont.

Het ontvangstcentrum van Samsung op het Olympisch terrein van Athene biedt met ruim 1.000 m2 een centrale plaats waar sporters en toeschouwers elkaar tijdens de Olympische Spelen 2004 kunnen ontmoeten. Samsung verwacht tijdens de Spelen meer dan 300.000 bezoekers te verwelkomen in het Olympic Rendezvous at Samsung Het complex is van 14 tot 29 augustus aanstaande dagelijks geopend van 11.00 tot 24.00 uur. Bezoekers kunnen kennis maken met de laatste technologische trends en ontwikkelingen in draadloze communicatie-apparatuur. Daarbij biedt het OR@S een trendy en attractieve omgeving voor zowel sporters en hun familie als voor toeschouwers om zich te kunnen ontspannen en vermaken.

Jong Yong Yun, vice-voorzitter en CEO van Samsung, benadrukte in zijn welkomstwoord de verbintenis van Samsung met de Olympische Beweging. Die komt tot uitdrukking in het sponsorship van Samsung van de Olympische Spelen als Wordwide Wireless Partner. Tijdens de Spelen verzorgt Samsung de draadloze datacommunicatie voor officials en organisatie. "Met ons Olympic Rendezvous at Samsung bieden we een unieke vorm van gastvrijheid aan sporters en toeschouwers", zei Yong Yun.

Olympische atleten Cathy Freeman en Dimosthenis Tambakos spraken namens alle sporters hun waardering uit voor de ambiance en de sfeer van gemeenschappelijkheid van het Olympic Rendezvous at Samsung. "Atleten en toeschouwers kunnen de Olympische ervaring hier samen meemaken."

In het OR@S zullen spectaculaire optredens en live entertainment worden geboden, alsmede veilingen van sportmemorabilia en productpresentaties. Speciale ontvangsten van Olympische atleten vinden eveneens plaats. Het OR@S kent drie themagebieden:

Centrum voor atleten
Hier kunnen Olympische atleten hun familieleden ontmoeten. Er is een rustige en afgeschermde omgeving gecreëerd om te kunnen ontspannen en ervaringen uit te wisselen in de luwte van de Olympische drukte en de wedstrijdspanning.

Toeschouwerscentrum
In dit op de begane grond gevestigde centrum kunnen bezoekers en toeschouwers kennisnemen van de betekenis van Samsung voor de ontwikkeling van draadloze communicatie. De nieuwste draadloze communicatiemiddelen en technologieën van Samsung worden hier tentoongesteld op een levendige, actieve manier.

Getoond wordt onder andere Samsungs unieke en innovatieve informatiesysteem WOW (Wireless Olympic Works). Een systeem waarmee officials en organisatoren van ATHENE Olympic Games 2004 direct toegang hebben tot Olympische uitslagen en andere gegevens via mobiele apparaten zoals telefoons en Smart Phones (PDA's).

'Loop Plaza'
Dit gebied bevindt zich buiten het OR@S en is bedoeld voor optredens en tentoonstellingen. Hier geven Olympische sporters acte de presence, vinden lasershows plaats, worden nationale feestdagen gevierd en sportmemorabilia geveild. Ook is er een tentoonstelling rond de Olympische fakkeltocht en zullen er performances plaatsvinden op het gebied van dans, muziek, acrobatiek en straattheater.

Het OR@S bevindt zich in het Olympische Sportcomplex van Athene, het OAKA, naast de Olympische Superstore.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 mld. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. Als officieel Wireless Communications Equipment Partner is Samsung nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung heeft een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials ontwikkeld, zodat de Olympische Spelen soepel verlopen. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl .