Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 augustus 2004


Zutphen - Zomerfeest


Tijdens het vierde zomerfeest in Zutphen was het erg druk en gezellig, helaas ontsierden enkele incidenten deze laatste avond. Een 24-jarige inwoner uit Brummen kreeg zonder enige aanleiding een kopstoot van een 18-jarige inwoner uit Zutphen. De jongen werd op aanwijzingen van het slachtoffer en getuigen aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Bij een vechtpartij in een horecazaak raakte een 17 jarige inwoner uit Zutphen gewond. De jongeman werd met een bierfles geslagen en liep letsel aan zijn hoofd op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Spittaal en daar aan zijn verwondingen behandeld. Hij moet nog aangifte doen. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten, die inmiddels waren gevlogen.
Verder werden de volgende bekeuringen uitgeschreven: 4x urineren op straat, 1x rijden met bromfiets in voetgangersgebied, 1x niet dragen helm op de bromfiets, 1x rijden met een auto over de afgesloten markt en 1x parkeren in parkeerverbodszone.


Zutphen- tasjesroof


Een 66-jarige Zutphense is woensdagochtend rond 10.25 uur bestolen. Ze fietste op de Weg naar Laren toen een onbekende haar tas uit de fietstas haalde en er vandoor ging. Enige tijd later meldde een eerlijke vinder zich bij de politie. Hij had een handtasje met diverse pullen waaronder een mobieltje bij de Canadezenbrug in het parkje gevonden. De politie ging aan de slag met de gevonden spulletjes, maar kon niets herleiden naar een diefstal of inbraak waarbij deze zaken waren verdwenen.
Uit de gevonden spullen kwam toch een naam te voorschijn en toen deze persoon benaderd werd ontstond duidelijkheid over het voorval. De vrouw had echter nog geen aangifte gedaan. De politie zoekt contact met mensen die mogelijk iets van de diefstal of het weggooien van de tas hebben gezien.


Warnsveld - Diefstal zwaar tuinbeeld


Uit een tuin aan de Vordenseweg werd woensdag tussen 08.00 en 18.00 een tuinbeeld weggenomen. Het gaat om een beeld van ongeveer 200 kg, 1.50 m lang en stelt een naakte vrouw voor.


Zutphen - Ten val door gladheid


Woensdagmorgen rond 09.40 uur kwam een 25 jarige inwoonster uit Zutphen met haar snorfiets op de Waarden ten val. Zij was door de gladheid van de regen onderuit gegaan. Zij klaagde over pijn in haar arm en werd per ambulance overgebracht naar het Spittaal.


Terwolde - Inbraak in woning


In een woning aan de Boevenbrinkstraat werd woensdagmiddag ingebroken. Weggenomen werd onder andere een geldkistje. Men wist binnen de te komen door een deur te forceren.


Zutphen - Motorrijder gewond


Bij een aanrijding op de Weg naar Voorst raakte woensdag omstreeks 19.25 uur een 41 jarige motorrijder uit Oss gewond. De motorrijder reed over de Weg naar Voorst vanaf Voorst. Voor hem reed een 29 jarige automobilist uit Zutphen. Deze moest remmen en de motorrijder botste tegen de auto. De man uit Oss werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding overgebracht naar het Spittaal.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --