NATIONALE VACATUREBANK.NL

Werkzoekenden positief over gebruik internet

Voor dit jaar verwacht het CWI ruim 600.000 vacatures. Volgend jaar stijgt het aantal vacatures fors, tot 738.000. Steeds meer vacatures zijn (exclusief) te vinden op internet. Wat vinden werkzoekenden van internet als vacature-medium?

Uit recent onderzoek van BuyWays onder meer dan 2600 werkzoekenden blijkt dat werkzoekenden over het algemeen tevreden zijn over de diverse carrièresites die vacatures op internet aanbieden. Wel zijn er grote kwaliteitsverschillen.

NationaleVacaturebank.nl is wederom gekozen tot beste carrièresite van Nederland. Ten opzichte van haar concurrenten steekt deze site er qua kwaliteit met kop en schouders bovenuit. Bezoekers van de website beoordelen de site van de NationaleVacaturebank.nl met een 7,4. De marktleider wordt op afstand gevolgd door Intermediair.nl en Monsterboard.nl die elk een 6,8 scoren.

Werkzoekenden beoordelen de verschillende aspecten van NationaleVacaturebank.nl als goed. Men is zeer tevreden over de kwaliteit van de vacatures (7,8), de snelheid (7,6), het gebruiksgemak (7,5) en de klantvriendelijkheid (7,4). Opvallend is het hoge aantal via-via bezoek aan de website. 'Dit betekent dat veel gebruikers van de NationaleVacaturebank.nl de site aanbevelen aan kennissen en vrienden. Een betere reclame kun je niet wensen', aldus Jan-Peter Cruiming, Managing Director van NationaleVacaturebank.nl

De deelnemers die meegewerkt hebben aan de online enquête zijn rond de 38 jaar en hebben over het algemeen een afgeronde HBO- of MBO-opleiding. MBO'ers blijken via internet vooral op zoek naar functies op het gebied van administratieve en secretariële werkzaamheden. HBO'ers en WO'ers zoeken respectievelijk vooral op commerciële- en advies- en beleidsfuncties.

Over NationaleVacaturebank.nl
NationaleVacaturebank.nl is met een jaarlijks aanbod van 150.000 Nederlandse vacatures de grootste internetaanbieder van vacatures. Maandelijks heeft de website meer dan 1,8 miljoen bezoekers, waarvan ruim de helft HBO- of hoger niveau heeft.

Over BuyWays
BuyWays is een ICT-organisatie met 25 medewerkers. Naast internetstrategie-adviezen houdt het bedrijf zich onder meer bezig met de zwaardere it-technologietrajecten en het vindbaar maken van websites.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan-Peter Cruiming, Managing Director NationaleVacaturebank.nl (06-25055865) of Melanie Isaac, Manager Internet Strategie BuyWays (050 311 81 23).

van bovenstaand bericht.

12 aug 04 13:24