Ministerie van Justitie

Zes jaar cel voor misbruik kleindochters

De rechtbank in Rotterdam heeft maandag de 70-jarige Mimoen Y. veroordeeld tot zes jaar celstraf wegens jarenlang seksueel misbruik van drie van zijn kleindochters. De uitspraak is conform de eis van justitie. De Rotterdammer moet twee van de kleindochters ook een schadevergoeding van 5000 euro betalen.

Y. werd begin dit jaar aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van enkele familieleden. In totaal werden er drie aangiften tegen hem gedaan. Het misbruik zou gedurende een aantal jaren hebben plaatsgevonden. De zusjes, nu 20, 17 en 12 jaar oud, waren vaak bij hun grootouders, omdat hun ouders werkten.

De drie slachtoffers beweren dat hun opa honderden malen ongewenst heeft toegeslagen. Een van de meisjes beweerde dat hij ook verscheidene andere minderjarige familieleden stelselmatig misbruikte. Hun moeder en een tante legden verklaringen af die de door de zusjes gedane aangiften onderschrijven. De tante zegt vroeger ook te zijn misbruikt door haar vader en twee van haar broers.

In 1995 deed ze aangifte tegen haar broers. Ze zegt nu dat ze die aangifte destijds weer introk onder zware druk van de familie. Een van de meisjes verklaarde bang te zijn voor sancties van haar familieleden. Ze zegt aangifte te hebben gedaan om jonge neefjes en nichtjes te beschermen.

De opa ontkent alles. Volgens zijn advocaat gaat hij in hoger beroep.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 12-08-2004