GroenLinks Tweede-Kamerfractie 12 augustus 2004 15:00 GroenLinks


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

GroenLinks pleit voor behoud stichting de Rode Draad

(12 augustus 2004)

Stichting de Rode Draad, die opkomt voor de belangen van prostituees, verliest haar subsidie en wordt ernstig bedreigt in haar voortbestaan. Door het stellen van kamervragen probeert Evelien Tonkens dit gevaar te keren.

Vragen van het lid Tonkens aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de minister van Justitie over het voortbestaan van stichting De Rode Draad (Ingezonden 12 augustus 2004)


1. Bent u er zich van bewust dat door het stopzetten van de subsidies aan de Rode Draad en de Mr. A. de Graafstichting er geen landelijke organisatie meer zal zijn die de belangen van prostituees behartigt en waar gedegen kennis over prostitutievraagstukken te halen is?


2. Kan daaruit geconcludeerd worden dat u het werk van beide organisaties overbodig vindt? Zo nee, waarom is er toch besloten beide subsidies stop te zetten? Zo ja, hoe gaat u de lacune dan opvullen?


3. Hoe beoordeelt en waardeert u de activiteiten van stichting de Rode Draad en de Mr. A. de Graafstichting?


4. Worden er, voor zover u weet, meer organisaties in hun voortbestaan bedreigd door het besluit van de minister van VWS om de projectsubsidie stop te zetten? Zo ja, welke zijn dat?


5. Zijn er, naast de organisaties die al onderwerp waren van het subsidiedebat eind 2003, nog andere organisaties waarvan de instellingsubsidie wordt gekort of stopgezet?


6. Vindt u het acceptabel dat organisaties niet meer worden gesubsidieerd omdat ministeries het wellicht wel een overheidstaak vinden, maar het niet tot hun beleidsterrein rekenen?