Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


12 augustus 2004


Epe - "actie zakkenrollen".


De politie Epe heeft op woensdag (11-08) een 31-jarige Poolse vrouw op heterdaad aangehouden voor zakkenrollen. Dit gebeurde rond 13.00 uur in een winkel aan de Markt.
De politie had de afgelopen periode meerdere klachten over zakkenrollen gehad. Tijdens de weekmarkt waren 8 mensen de dupe geworden van het dievengilde en woensdag werd een actie opgezet en ging de politie in burger op pad. De aangehouden vrouw viel al snel op door haar vreemde gedrag, oa winkels in- en uitlopen zonder iets te kopen.


Op een gegeven moment zagen de agenten, dat de vrouw een grote sjaal over de tas van een nietsvermoedende klant legde en vervolgens snel de tas doorzocht. Toen ze wegliep werd de vrouw aangehouden. Bij het fouilleren werd de portemonnee (van genoemde diefstal) onder haar kleding aangetroffen. Op het politiebureau heeft de vrouw twee zaken bekend, maar van de andere diefstal werden geen goederen bij haar aangetroffen. Na het opmaken van een proces-verbaal en het betalen van een boete van E 150,- werd de vrouw heengezonden.


't Harde - steppe-varaan vermist

Gaf een bewoner van de Houtrustweg door, dat hij sinds anderhalve dag een bruin/grijze steppe-varaan (varanus exanthimaticus) mist.Het dier is zo'n 75 à 80 cm lang. Het is in principe geen gevaarlijk exemplaar, maar kan in noodsituaties lelijk bijten. Bij aantreffen dient men dus wel voorzichtig te zijn. Degene die het dier vindt kan de politie Elburg bellen, want hier heeft men het telefoonnummer van de eigenaar klaar liggen, zodat deze het dier direct komt ophalen.


Putten - 15-jarige jongen onwel door drankgebruik.
De politie werd op woensdag (11-08) werd rond 23.10 uur bij een 15-jarige jongen uit Groningen geroepen op de Batosweg. De jongen was aan het overgeven en niet
meer aanspreekbaar. Een omstander verleende eerste hulp. Uit informatie bleek dat de knaap vermoedelijk 3 (!) flessen Martini en een paar pilsjes had gedronken. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Harderwijk waar zijn maag werd leeggepompt. Z'n ouders zijn op de hoogte gesteld van het gedrag van hun zoon.


Nunspeet - agressief everzwijn.

In vroege uurtjes van woensdag (11-08) werd een 21-jarige automobilist uit Zwolle op de Eperweg verrast door een agressief everzwijn. Het everzwijn stak de weg over en de automobilist kon op tijd stoppen. Dit stond het zwijn kennelijk niet aan, waarop deze een aanval op de auto uitvoerde ! Na deze daad liep het zwijn lichtelijk mank het bos in. De auto raakte zodanig beschadigd, dat verder rijden onmogelijk was.


Elburg - pechvogel.

Op woensdag (11-08) rond 23.55 uur zag een 17-jarige snorfietser uit Wezep op de
Kamperdijk een verhoogde middengeleider over het hoofd en maakte een lelijke smak.
Het slachtoffer had een forse hoofdwond en mogelijk mondletsel en werd per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis te Zwolle.


Elburg - bromfietser onder invloed.

De politie heeft op donderdag (12-08) rond 04.00 een 25-jarige bromfietser uit Elburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies een promillage van 1.3 en kreeg een boete uitgereikt en een rijverbod opgelegd.


Elburg- dronken man zorgt voor overlast


Een 48-jarige Elburger is woensdagavond (11-8) door de politie aangehouden omdat hij amok maakte op de Ellestraat. Toen de politie na een melding over een conflict arriveerde trof men een groep heftig discussiërende mensen aan. De Elburger die duidelijk drank op had was niet voor rede vatbaar en is aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij heeft later die nacht het politiebureau met een bekeuring verlaten.


't Harde - inbraak woning.

In de nacht van woensdag op donderdag (11/12-08) werd er ingebroken in een woning aan de Vale Ouwelaan. De dader vernielde een ruitje en vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Binnen werd de boel behoorlijk overhoop gehaald en de benadeelde trof de inhoud van een aantal kasten en laden op de grond aan. Ontvreemd: 2 dvd-recorders en 1 videorecorder, dvd's, cd's, videobanden en een geldbedrag.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --