Ingezonden persbericht


12 augustus 2004

Persbericht

Patio-jaarverslag 2003: 'het graan is rijp'

Hilversum - Uit het Patio-jaarverslag van 2003 blijkt dat er veel gebeurd is bij de ambitieuze corporatie. Of zoals de directeur van Patio, Leon Bobbe, het zegt: "Het graan is rijp!". De toekenning van het keurmerk KWH-huurlabel, bewees dat de kwaliteit van de dienstverlening op een hoger niveau is gekomen, de introducties van Koop Goedkoop en Verzilverd Wonen verliepen zeer succesvol en de eerste stappen op de markt van de vrije-sector huur waren veelbelovend. Tegelijkertijd stroomden de tekentafels van Patio Ontwikkeling vol met nieuwe bouwprojecten.

Toch moet het werkelijke oogsten nog gebeuren. Bobbe: "In 2004 vindt bij Patio een echte bouwexplosie plaats. Bijvoorbeeld in Bussum starten we met de bouw van Betula Hoven, Buitenhuis Frija en de Vredekerk, en in Hilversum beginnen we met het project Faraday en het herstructureringsgebied Liebergen."

Hofleverancier voor het souterrain
Patio gaat ook het middensegment van de woningmarkt beter bedienen. "Ook dat zal de komende jaren pas echt zichtbaar worden", zegt Bobbe. "De woondienstenzones moeten nog groeien, de bouw van het Sociaal Pension in Hilversum en een project voor begeleid wonen zijn nog slechts het begin van onze ambitie om dé hofleverancier te zijn voor het 'souterrain' van de woningmarkt."

Financieel gezond
Patio is een financieel gezonde corporatie. De jaarrekening over 2003 laat zien dat de financiële positie Patio in staat stelt alle plannen ook daadwerkelijk te verwezenlijken. Omdat vooral het restaureren van de vooroorlogse wijken erg veel geld kost, is in 2003 hiervoor al bijna 5 miljoen euro onrendabel afgeboekt.

Fusie Woningstichting Dudok
Het thema van het jaarverslag is 'Samenwerking'. Hiermee wil Patio duidelijk maken dat ze het complexe volkshuisvestingsvraagstuk niet alleen oppakt, maar dat samen met andere partijen in

't Gooi doet. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom Patio en Woningstichting Dudok afgelopen juni hebben uitgesproken dat ze per 1 januari 2005 willen fuseren.

Noot voor de pers,