EXPO BUSINESS PARTNERS

Beurs voor (tweede) woningen in binnen- en buitenland

Immo International 2004


Steeds meer inwoners laten Nederland voor wat het is. In 2003 verlieten meer Nederlanders dan ooit tevoren ons land om hun geluk te zoeken in een ander, veelal rustiger en zonniger oord. Het CBS verwacht dat dit getal nog 2004 weer hoger zal uitvallen. Uit enquêtes blijkt dat steeds meer mensen ons land zien als een land met te veel regeltjes, terwijl anderen besluiten vanwege de toenemende criminaliteit uit te zien naar een stek in het buitenland en weer een ander deel van de emigranten Nederland verlaat uit een behoefte aan meer ruimte. Ook de groep onder 55 jaar gaat zich steeds meer focussen op een huisje in het buitenland. Prettiger woon- en leefklimaat zijn niet altijd het hoofdmotief, ook het vaak goedkopere levensonderhoud spreekt de Nederlanders erg aan. Ook zoeken steeds meer mensen een huis in het buitenland om er hun vakanties door te brengen of er een deel van het jaar te wonen.

Om ieder die op zoek is naar een (tweede) huis in het buitenland in de gelegenheid te stellen zich te oriënteren, zal van 10 tot en met 12 september 2004 voor de zeventiende maal de beurs Immo International worden gehouden. Tijdens deze beurs kunt u op zoek te gaan naar een leuk huisje, appartement, boerderijtje of zelfs een geweldig kasteel in het buitenland.

In september 1996 werd de eerste beurs Immo International gehouden en al snel groeide deze beurs, die zich kenmerkt door zijn hoge kwaliteitsniveau, uit tot dé beurs voor internationaal onroerend. Inmiddels kochten duizenden mensen een huis via de contacten die tijdens een van de beurzen werden gelegd.

Uitgebreid aanbod
Gedurende deze drie dagen zullen ruim 110 makelaars, bemiddelaars en projectontwikkelaars met onroerend goed uit meer dan 20 landen hun bestaande en nieuwbouwwoningen tonen aan het Nederlandse en Belgische publiek. Natuurlijk is er nog steeds een ruim aanbod van woningen in het zonnige Spanje, daarbij wordt er deze keer duidelijk meer aanbod in Turkije, Italië en Frankrijk getoond.
Wilt u de mogelijkheden voor de aankoop van een (tweede) huis in het buitenland eens rustig bekijken, dan is dit voor u de gelegenheid bij uitstek om u op vrijblijvende manier voor te laten lichten. Lekker snuffelen bij de makelaars, ideeën opdoen op deze bijzondere expositie van ruim 50.000 huizen, villa's, boerderijtjes, appartementen, chalets en kastelen uit alle uithoeken van de wereld. Ook financiële dienstverleners, fiscalisten, juristen, verhuisbedrijven en uitgevers van boeken en tijdschriften geven informatie over hun specialisme.

De beurs is een must voor een ieder die zich wil oriënteren op de aankoop van een huis in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Zowel als u een tweede woning zoekt als wanneer u zich permanent wilt gaan vestigen in het buitenland, kunt u zich hier uitgebreid laten informeren.

Populaire landen

- Turkije is een land dat erg populair aan het worden is. Voor een geheel afgewerkt appartement betaalt u vaak niet meer dan 40.000 euro. Vrijstaande huizen koopt u aan de prachtige Turkse kust al voor prijzen ver onder de 100.000 euro. En voor golfers is de kust bij Belek een waar paradijs, met schitterende golfbanen en goedkope greenfees. Dertien makelaars en projectontwikkelaars geven u de nodige informatie, bovendien kunt u voor uitgebreide algemene informatie de gratis lezing over Turkije bijwonen.

- De Italiaanse streken Toscane, Umbrië en de Marche zijn erg populair bij mensen die rust, een heerlijk klimaat en een culturele interesse met elkaar willen combineren. Een huis in een van deze schitterende landschappen is een droomwens voor veel Nederlanders. Ook over dit land vindt u veel informatie op de beurs.

- Tsjechië is al enkele jaren zeer geliefd. Aantrekkelijke en betaalbare prijzen voor leuke huizen met veel grond in zonnige en bergachtige gebieden. In dit gastvrije land koopt u nog een huis voor de prijs van een caravan.

- Spanje is de laatste jaren wel duurder geworden, maar blijft nog steeds nummer één bij de zonaanbidders.

- Frankrijk blijft een goede nummer twee. Het is vooral geliefd bij mensen die ook een kort weekje of een lang weekend gebruik willen maken van hun 'huis in Frankrijk'.

De deelnemende makelaars presenteren woningen uit o.a. Bali, België, Bonaire, Corfu, Cyprus, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Indonesië, Italië, Kreta, Lesbos, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Peloponnesos, Portugal, Rhodos, Slowakije, Spanje, Suriname, Thailand, Tsjechië, Turkije, de Verenigde Staten (Florida), Zakynthos en Zwitserland

Lezingen
Op zaterdag 11 september en zondag 12 september kunt u lezingen bijwonen over het kopen en wonen in verschillende landen. Tijdens de lezingen zullen juridische en fiscale aspecten aan de orde komen, maar ook strategische zaken, aan- en verkoop van onroerend goed en vele andere interessante en belangrijke zaken. Na elke lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De lezingen zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van de beurs.

In het kort het programma van de lezingen op zaterdag en zondag:

Iepenzaal:
10.00-11.45 uur Frankrijk
12.00-13.45 uur Spanje
14.00-15.00 uur Portugal
15.15-16.15 uur USA (Florida)

Elzenzaal:
10.15-11.15 uur Italië
11.30-12.30 uur Hongarije
12.45-13.45 uur Turkije
14.00-15.00 uur Tsjechië
15.15-16.15 uur Cyprus

Openingstijden beurs:
Vrijdag 10 september van 12.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur

Adres:
Euretco Expo Center
Meidoornkade 24, 3992 AE Houten (6 kilometer onder Utrecht) Tel: 030-6349100

Het Euretco Expo Centrum is makkelijk te bereiken en ligt centraal in Nederland. Op de A27, de rijksweg tussen Breda en Utrecht, neemt u de afslag Houten (afrit 29). Onderaan de afrit gaat u bij de rotonde linksaf richting Houten en volgt de borden Euretco Expo Center. U kunt voor de deur gratis parkeren.

De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, kinderen t/m 12 jr. gratis. Er is een videozaaltje voor de kleintjes.


---