Politie Friesland

Politieberichten van 12/08 (07.00 t/m 11.00 uur)

Fryslân 12-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: aanhoudingen na bedreigingen
Woensdagavond zijn rond 23.30 uur drie Leeuwarders door de politie aangehouden. Twee van hen, 16 en 14 jaar, zouden kort daarvoor op de Victoriestraat twee meisjes van 11 en 12 jaar met de dood hebben bedreigd. Daarbij zou ook een houten roeispaan en een staaf ijzer ter hand zijn genomen. De vader van de meisjes deed ter plaatse aangifte. Op dat moment kwam de 42-jarige vader van een van de verdachten ook ter plaatse, die aanbood mee naar zijn woning te gaan om bij de aanhouding van zijn zoon en de andere bij hem inwonende verdachte te helpen. Bij de woning aan de Pilotenespel aangekomen, vluchtte de 14-jarige verdachte de woning in. De vader begon zich er vervolgens mee te bemoeien en ging een van de politieagenten te lijf. De man werd daarop aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette en de politie gebruik moest maken van pepperspray. Uiteindelijk werd de man, samen met de twee eerder genoemde verdachten, naar het bureau overgebracht. De twee jongens werden ingesloten, de vader werd later naar het MCL overgebracht, waar hij vanwege mogelijke hartklachten ter observatie werd opgenomen. Daaruit werd hij in de loop van de nacht ontslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dokkum: diefstal kunstwerk
In de avond of nacht van maandag op dinsdag is vanuit het plantsoen aan de Stationsweg een kunstwerk gestolen. Het gaat om het werk De Val. Het werk heeft een waarde van ongeveer 25.000,- Namens de gemeente Dongeradeel heeft een 54-jarige man uit Dokkum aangifte gedaan.

Sneek: aanhoudingen nav mishandeling starteiland
In het onderzoek naar de mishandeling van een man uit Rotterdam (zie de politieberichten van deze ochtend) zijn vandaag omstreeks 11.00 uur vijf verdachten aangehouden op het starteiland. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Vooralsnog is niet meer informatie beschikbaar.