Politie Rotterdam Rijnmond


* RUIM NEGENHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiemensen van de districten Feijenoord-Ridderster en Rotterdam-West ontmantelden woensdagmorgen, -middag en -avond in woningen aan de Heer Danielstraat, Streijenhagen en Mathenesserdijk hennepkwekerijen.
Woensdagmorgen omstreeks acht uur werden in een woning in de Heer Danielstraat 64 henneplanten in beslag genomen en vernietigd. De 27-jarige eigenaar van de hennepkwekerij is voor nader verhoor overgebracht naar een politiebureau.
Op grond van de Opiumwet werd 's middags omstreeks half zes een onderzoek ingesteld in een woning van een 55-jarige bewoner van de Streijenhagen. Op zolder vond men 167 hennepplanten, die inmiddels zijn vernietigd.
In een woning op de Mathenesserdijk werden woensdagavond 817 henneplanten in beslag genomen. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING MET

BEHULP VAN CAMERATOEZICHT
ROTTERDAM - De politie van het district Centrum heeft woensdagavond vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het misdrijf werd waargenomen door medewerkers van cameratoezicht. Het viertal is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.
Rond acht uur zag men op de camerabeelden een onenigheid die ontaardde in een mishandeling waarbij het slachtoffer, een 34-jarige Rotterdammer, werd geschopt en geslagen door een zevental mannen. Er volgde direct politieinzet waardoor er vier konden worden aangehouden, allemaal Rotterdammers 19, 20, 21 en 23 jaar oud. De ruzie ontstond door onenigheid over een dvd-speler. De verdachten zijn ingesloten en naar de andere betrokkenen wordt een onderzoek ingesteld.


* MAN VAN HOND EN SCHOENEN BEROOFD
OOSTVOORNE - Woensdagmiddag omstreeks half vijf werd in het Mildenburgbos een negentienjarige man uit De Lier beroofd van zijn hond en schoenen. Het slachtoffer, dat zijn hond uitliet, werd door een aantal mannen benaderd. Plotseling zette één van hen een mes op de keel van de 19-jarige man, waarbij hij werd gedwongen zijn schoenen uit te trekken. Zijn zijn hond werd getrapt en geslagen. Vervolgens werd het slachtoffer, met achterlaten van zijn hond en schoenen, weggestuurd. Het dier werd even later op de Stationsweg aangetroffen.


* MAN VERNIELD PARKEERAUTOMATEN NA BEKEURING

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek arresteerde woensdagmiddag omstreeks vier uur een 46-jarige man uit Rotterdam. De verdachte had met een hamer enkele parkeerautomaten aan de Vroesenlaan en de Statenweg vernield, omdat hij kort daarvoor een bekeuring had gekregen. Na de vernielingen reed hij in een auto weg. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen acht beschadigde parkeerautomaten aan. De verdachte, die onder invloed was van alcoholhoudende drank, is voor nader verhoor ingesloten.


* 80-JARIGE VROUW BESTOLEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen rond half twaalf, is een 80-jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel door een nog onbekende man bestolen van haar pinpasjes.
De vrouw had geld gepind met haar pasjes en daarbij haar pincodes op de binnenkant van haar hand geschreven. Toen zij bij haar woning kwam werd zij aangesproken door een man die zich uitgaf voor een medewerker van de Belastingdienst. Hij vertelde haar dat zij nog geld terugkreeg van de Belastingdienst en hij daarvoor haar pasjes en pincodes nodig had. De vrouw liet hem de pincodes zien en na zijn vertrek miste zij haar portemonnee met daarin de pasjes. Na onderzoek bleek dat er vervolgens een geldbedrag van haar rekening was gepind.
De politie van het wijkteam Krimpen aan den IJssel is opzoek naar getuigen van deze beroving. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:een blanke man in de leeftijd tussen de 30 en 35 jaar oud, circa 1.85 lang, donker mogelijk krullend haar. De man was een nette verschijning en gekleed in een donkere broek en een licht overhemd. Mocht u over informatie beschikken of getuige zijn geweest van deze diefstal neemt u dan kontact op met telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief) en vraagt u naar het wijkteam Krimpen aan den IJssel.

Middaguitgave woensdag 11 augustus 2004
Ochtenduitgave woensdag 11 augustus 2004