Politie Zaanstreek-waterland


00:43 12-AUG-04
PURMEREND, WILHELMINALAAN

Vluchtende verdachte gepakt na inbraak

Na een inbraakmelding in een gebouw op de Wilhelminalaan heeft de politie een 35-jarige Purmerender na een korte sprint aangehouden. Door een getuige werd kort na de inbraakmelding doorgegeven dat er in een straat in de buurt twee mannen met een stoeptegel probeerden een kluisje open te maken. De politie trof een jongeman aan die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement en sprak hem aan. Hierop nam hij de benen en de agenten zetten de achtervolging in.
Na aanhouding is hij ingesloten voor verhoor. De tweede man is nog niet gevonden.

00:03 12-AUG-04
MONNICKENDAM, MIDDENDAM

Dronken man gepepperd

De politie heeft een 31-jarige Monnickendammer met gebruik van peperspray aangehouden. Er was gemeld dat een dronken man helemaal door het lint was en tegen auto's en voorbijgangers liep te schoppen. De man was een café ingelopen en werd daar door familie en vrienden vast gehouden. Hij wist zich echter los te rukken en schopte en bedreigde met een barkruk een politieman. Na het gebruik van peperspray kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten ter ontnuchtering en verhoor.

01:12 12-AUG-04
WORMERVEER, KROMMENIEERWEG

Autodieven gevat na achtervolging

Na een achtervolging zijn drie inzittenden van een eerder in Krommenie gestolen auto door de politie aangehouden. Surveillerende agenten wilden een auto controleren maar deze ging ervandoor. Na een korte achtervolging kon de auto klemgereden worden en bleek het om de eerder in de Prins Hendrikstraat gestolen auto te gaan. Drie passagiers, een 37-jarige Krommenieër, een 18-jarige Amsterdammer en een 20-jarige man uit Wormerveer konden worden ingerekend en zijn ingesloten voor verhoor. De bestuurder wist weg te komen.


---- --