Politie Amsterdam-Amstelland

Mogelijk zelfde dader achter overvallen
12-8-2004. De recherche van de binnenstad onderzoekt twee overvallen die woensdagmiddag hebben plaatsgevonden, mogelijk met dezelfde dader. Getuigen kunnen bellen met: (020) 559 2321.
Warmoesstraat
Rond vijf uur werd een souvenirwinkel overvallen. De overvaller bedreigde een medewerker met een vuurwapen en deed een greep uit de kassa. Met een onbekend geldbedrag verdween de man uit de winkel. Signalement: lichtgetinte man, tussen de 26 en 28 jaar, 1.90 mtr, normaal postuur, in laagjes geknipt donkerbruin haar, donker shirt, zwarte broek.
Snoekjessteeg
Rond halfzes werd een poging gedaan een bakkerij te overvallen. De dader trok meteen een wapen en liep naar de kassa. Deze ging niet open. Meerdere personeelsleden renden naar voren, waarna de verdachte het hazenpad koos. Hij verdween via de Nieuwe Hoogstraat. Signalement: Zuid-Amerikaans uiterlijk, tussen de 25 en 30 jaar, 1.80-1.90 mtr., donkerblauw T-shirt, spijkerbroek, Nike's opvallend grote wenkbrauwen en uitstaande oren.
Jongen beroofd van gsm:getuigen gezocht
12-8-2004. Donderdagochtend rond twee uur werd een 17-jarige jongen in de Prinses Irenestraat, nabij het Beatrixpark, van zijn gsm beroofd. Het slachtoffer werd door vier of vijf jongens van zijn fiets gereden en overmeesterd. De straatrovers vluchtten op hun fietsen het Beatrixpark in.

De recherche van bureau Van Leijenberghlaan is op zoek naar getuigen van deze beroving. De verdachten hadden een donkere huidskleur. Eén van hen had een fors postuur, was ongeveer 1.75 meter lang en had zijn haar strak naar achteren in vlechtjes.
Heeft u tips of informatie, bel met: 0900-8844.
---

20 kilo cocaïne en vuurwapen gevonden

12-8-2004. Woensdagmiddag rond halfvier vond de politie een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en een vuurwapen.

De politie die een deurwaarder assisteerde, trof de 20 kilo cocaïne en het wapen aan in een woning in Amsterdam-West. Er was op dat moment niemand in het pand aanwezig. De wijkteamrecherche van bureau Van Deijsselstraat verwacht binnenkort arrestaties te verrichten.
---


Vrachtwagen gekanteld; 16 ton verf op weg

12-8-2004. Door nog onbekende oorzaak kantelde woensdag op de Ruijgoordweg een vrachtwagen met 16 ton latex. Het plakkerige spul kwam hierdoor op de rijbaan terecht. Er raakte niemand gewond.

De weg werd voor al het verkeer afgesloten. Het Havenbedrijf, de wegbeheerder, gaf de weg na ruim vijf uur van intensief schoonmaakwerk weer vrij.

---