Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Nieuwegein, 12 augustus 2004

Is liefde grenzeloos?

Onderzoek van parship.nl wijst uit dat er grenzen bestaan

Iedereen heeft zo zijn grenzen, ook in relaties. PARSHIP.nl vroeg zich af waar de grens in kilometers ligt in de liefde. Ooit is bewezen dat een relatie binnen een straal van 40 kilometer een betere kans van slagen heeft. Maar hield men tijdens dit onderzoek al rekening met het feit dat de wereld door moderne technologie veel kleiner geworden is? Dat contact onderhouden veel makkelijker geworden is? Uit een online onderzoek onder PARSHIP leden blijkt dat we, ondanks al deze nieuwe mogelijkheden, de ware toch het liefst naast de deur vinden.

Maar liefst 38% van de mannen en 33% van de vrouwen gelooft niet dat een relatie op afstand kan slagen. Zij zijn van mening dat liefde op afstand wordt geïdealiseerd en dat je pas een langdurige relatie kan opbouwen als je dicht bij elkaar bent en lief en leed kan delen. Daarnaast zegt een groot aantal respondenten (40%) te geloven in de ware liefde ongeacht de afstand, maar twijfelt of liefde een groot aantal kilometers kan blijven overbruggen om de relatie in stand te houden. Voor de 28% mannen en 19% vrouwen die vol vertrouwen geloven dat een relatie kan slagen ondanks het aantal kilometers dat men van elkaar verwijderd is, biedt PARSHIP.nl de mogelijkheid internationaal naar de ware op zoek te gaan.

Zoeken over de grens
PARSHIP is één van de grootste internationale relatiebemiddelingssites. Leden kunnen zoeken per land en kunnen provincies en regio's aangeven waar de potentiële partners mogen wonen. Van de ruim 700.000 leden die PARSHIP internationaal telt, zoekt slechts 3% daadwerkelijk buiten de eigen landsgrenzen naar de ware liefde. Ondanks dit lage percentage zijn er wel internationale successen geboekt. Hoewel er in Nederland nog geen relaties met buitenlandse leden zijn ontstaan, is dat in Duitsland wel het geval. Sinds 2001 is PARSHIP daar actief en inmiddels zijn een Duits en een Zwitsers lid getrouwd, en zijn er leden die relaties hebben met landgenoten die wonen in Australië en Brazilië. Het wachten is nu op de eerste internationale PARSHIP baby's.

Over PARSHIP
PARSHIP is een online relatiebemiddelingsbureau met meer dan 700.000 leden. PARSHIP richt zich op serieuze relatiebemiddeling via het internet en onderscheidt zich daarmee van de reguliere datingsites. PARSHIP hanteert hierbij een wetenschappelijke persoonlijkheidstest die ervoor zorgt dat op zeer zorgvuldige wijze 'matches' tussen de juiste personen tot stand komen. PARSHIP is in 2001 in Duitsland gestart met haar unieke service, vervolgens is de service uitgebreid naar Oostenrijk en Zwitserland. In december 2003 is in Nederland de start gemaakt met PARSHIP.nl. PARSHIP.nl werkt in Nederland samen met diverse partners waaronder de Volkskrant, Trouw, NRC, Psychologie Magazine, Carp en Planet. PARSHIP is een dochteronderneming van de Duitse uitgeversgroep Holtzbrinck. In Nederland is Holtzbrinck tevens aandeelhouder van bol.com.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (