Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 12 augustus 2004

Transport en Logistiek Nederland feliciteert N. Kroes met post Mededinging

Vervoerders hopen dat Franse Transportcommissaris Europese blik heeft

Transport en Logistiek Nederland (TLN) feliciteert mevrouw drs. Neelie Kroes met haar benoeming tot Europees Commissaris Mededinging. Lange tijd werd gespeculeerd dat Kroes, onder meer oud-minister van Verkeer en Waterstaat, de post van Transport zou krijgen. Maar deze post gaat nu naar de Fransman Jacques Barrot.

Ron van t Schip, algemeen directeur: We zouden uiteraard heel verheugd zijn geweest, als mevrouw Kroes commissaris voor Transport zou zijn geworden. Ze kent de sector immers door en door. Maar de portefeuille Mededinging is wel heel eervol voor haar .

Jacques Barrot is voor TLN een onbekende naam in het vervoer. Maar uiteraard feliciteren wij ook hem van harte , aldus Van t Schip. Wel hoop ik dat de nieuwe commissaris met een Europese blik naar de vervoerspolitiek zal kijken. Uit ervaring weten we dat Frankrijk vaak een eigen weg kiest, als het om vervoersdossiers gaat. Denk bijvoorbeeld aan de invoering van de 35-urige werkweek in Frankrijk en de onwrikbare opstelling ten aanzien van de harmonisatie van rijverboden .

Dossiers die in Europees verband om een oplossing vragen zijn onder meer: rij- en rusttijden, invoering digitale tachograaf, beprijzing van wegen en harmonisatie rijverboden.

Bel voor meer informatie met de afdeling Communicatie, Clarisse Buma, 079-3636115.