Symantec introduceert Norton Ghost 9.0 voor snelle en eenvoudige dataprotectie

Symantec

Leiden, 12 augustus 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert Norton Ghost 9.0, een uitgebreide oplossing voor thuis- en kleinzakelijk gebruikers voor disk imaging. Norton Ghost 9.0 is uitgebreid met Drive Image-technologie, die Symantec heeft verworven door de acquisitie van PowerQuest. Symantec biedt gebruikers hiermee een complete oplossing voor dataopslag en bescherming om op betrouwbare, snelle en eenvoudige wijze van bestanden, programmas, instellingen, documenten en andere belangrijke data een back-up te maken.

Met Norton Ghost 9.0 kunnen gebruikers back-ups creëren zonder hun computer te herstarten of Windows af te sluiten door de hot imaging-technologie. Het back-upproces vindt zonder onderbreking plaats op de achtergrond waardoor gebruikers hun systeem kunnen blijven gebruiken. Met Norton Ghosts incrementele back-up en restore-feature besparen gebruikers kostbare tijd en opslagruimte. Op het moment dat een kloon van de harde schijf klaar is, kan de gebruiker toekomstige back-ups sneller laten verlopen door enkel de gewijzigde data te updaten in plaats van een back-up van de complete harde schijf te maken.

Het regelmatig inplannen van back-ups is een essentieel onderdeel van databescherming. Alle computergebruikers zouden regelmatig een back-up van hun pc moeten maken om te voorkomen dat belangrijke data, zoals digitale fotos, muziek, en adreslijsten verloren gaan, zegt Matthew Moynahan, vice president consumer products and solutions bij Symantec. Norton Ghost 9.0 maakt het mogelijk om zeer eenvoudig een kloon van de harde schijf te maken zodat de gebruiker er zeker van is dat alle data veilig wordt bewaard.

Om het back-upproces nog makkelijker te maken, biedt Norton Ghost 9.0 gebruikers de mogelijkheid om automatische back-ups in te plannen, per dag of per uur. Norton Ghost 9.0 heeft tevens point-in-time rollback, waardoor een bepaald back-upproces gekozen kan worden en de pc in dezelfde staat terug gebracht kan worden als die was op dat tijdstip. Het maakt het zoeken naar bestanden en mappen eenvoudig doordat de kopie van de harde schijf er hetzelfde uitziet als de originele harde schijf. Norton Ghost 9.0 is backward compatible met PowerQuest Drive Image 7.0 waardoor gebruikers ook toegang hebben tot kopieën die met dit product zijn gemaakt.

Norton Ghost 9.0 beschikt tevens over Symantec Recovery Disk. Met deze tool kan men een kopie opstarten en restoren, systeem fixes uitvoeren en virusscans maken op het moment dat het besturingssysteem niet reageert. Voor Windows 9x-gebruikers is de eerdere versie van Norton Ghost bijgesloten. Norton Ghost 9.0 biedt tevens verbeterde driver- en interface-ondersteuning voor USB, USB 2.0 en FireWire externe opslagapparatuur.

Prijs en beschikbaarheid
Norton Ghost 9.0 is eind augustus beschikbaar in Nederland. Adviesprijs voor de Nederlandstalige versie is EUR 69,95 inclusief BTW. Informatie over verkooppunten is te vinden op de website: www.symantec.com/koopinformatie.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen.Symantec Benelux heeft vestigingen in Leiden (Nederland) en Wemmel (België). Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl.

---