Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's Gravenhage

Uw brief Ons kenmerk
2030417480 ABG/DB/04/50142
d.d. 8 juli 2004

Onderwerp Datum
Vragen van het lid Veenendaal over de 12 augustus 2004
oprichting van een Landelijk Centrum
Diversiteitsmanagement (LCD)

./. Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het lid Veenendaal (VVD) over het Landelijk Centrum Diversiteitsmanagement.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)


2

2030417480

Vragen van het lid Veenendaal (VVD) aan de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het Landelijk Centrum Diversiteitsmanagement.

Vraag 1.
Bent u op de hoogte van de oprichting van het Landelijk Centrum Diversiteitsmanagement (LCD)?

Antwoord 1.
Ja.

Vraag 2.
Is het u bekend hoeveel commerciële adviesbureaus er zijn die diversiteitsmanagement aan werkgevers aanbieden in Nederland?

Antwoord 2.
Het is mij bekend dat er commerciële adviesbureaus op het gebied van
diversiteitsmanagement zijn. Ik heb geen inzicht in het aantal.

Vraag 3.
Welke activiteiten die deze bureaus reeds verrichten, mag het LCD gaan verrichten, en welke niet?

Antwoord 3.
Uit onderzoek en uit de ervaringen van het bureau Ruim Baan voor Minderheden blijkt, dat werkgevers diversiteitsmanagement nog niet als een vanzelfsprekende zaak zien. Ik hecht eraan om ook na de beëindiging van het bureau Ruim Baan voor Minderheden vanuit SZW te stimuleren dat bedrijven zich meer bewust worden van het belang van diversiteitsmanagement. Daarbij streef ik naar een verbreding van diversiteitsmanagement, zodat bedrijven en andere arbeidsorganisaties in hun wervings- en personeelsbeleid niet alleen rekening houden met verschillen op basis van etniciteit, maar ook met verschillen naar leeftijd en sekse. Daarom heb ik het LCD subsidie verleend voor de uitvoering van taken die een aanvulling zijn op die van bestaande adviesbureaus. Het betreft de volgende taken:

* het toegankelijk maken en zonodig ontwikkelen van kennis;

* netwerkopbouw en ­facilitering;

* het activeren van werkgevers op het gebied van diversiteitsmanagement.

Vraag 4.
Waarom bent u van mening dat de bestaande structuur, commercieel en niet-commercieel, aanvulling behoeft?


3

Antwoord 4.
Bestaande bureaus spelen in op een reeds bij bedrijven aanwezige vraag naar ondersteuning bij de vormgeving van diversiteitsmanagement. De activiteiten van het LCD zijn gericht op het vergroten van die vraag bij die en bij andere bedrijven.

Vraag 5.
Waarom hebt u gekozen voor een bureau dat reeds commercieel op dit terrein actief is? Klopt het dat Opportunity zowel een stichting als een B.V. is?

Antwoord 5.
Ik heb gekozen op basis van een sterkte/zwakte-analyse van potentiële uitvoerders. Zie ook het antwoord bij de volgende vraag. Het al dan niet commercieel zijn van het bureau, heeft bij de selectie geen rol gespeeld.
Er is een stichting: Opportunity in Bedrijf en een B.V. : Opportunity Advies. Het LCD zal onder de stichting komen te vallen.

Vraag 6.
Waarom heeft dit bureau wel mogen meedingen naar de oprichting van het LCD en andere bureaus niet?

Antwoord 6.
Zes organisaties zijn onderworpen aan een sterkte/zwakte-analyse. Deze analyse is uitgevoerd door bureau EGA. De keus is op Opportunity in Bedrijf gevallen, omdat dit bureau relatief het grootste netwerk met en draagvlak in het bedrijfsleven heeft.

Vraag 7.
Ervan uitgaande dat het LCD in een vroeg stadium naar aanvullende financiering moet zoeken om vanaf 2007 op eigen kracht verder te gaan, betekent dit dat het LCD op korte termijn een commercieel bureau zal worden?

Antwoord 7.
Uitgangspunt is dat de uitvoerder vanaf 2005 ook middelen uit andere bronnen in het LCD steekt en dat het LCD na 2006 voor zijn bestaan niet langer van SZW-subsidie afhankelijk is. Omdat voor 2004 niet verwacht kan worden dat de uitvoerder andere middelen beschikbaar heeft, subsidieert SZW voor dit jaar wel 100% van de kosten, ervan uitgaande dat het LCD november 2004 operationeel is.

Vraag 8.
Welke activiteiten zal het bureau op eigen kracht verder gaan ontwikkelen?

Antwoord 8.
Dat is op dit moment niet exact aan te geven. Het is aannemelijk dat dit ondersteunende en adviserende activiteiten op het gebied van diversiteitsmanagement zijn, waaraan bij bedrijven behoefte is. Een behoefte die mijns inziens pas na en door de bewustwording van het belang van diversiteitmanagement voor de eigen organisatie zal ontstaan.

Vraag 9.


4

Hoe voorkomt u dat er sprake is van concurrentievervalsing en marktverstoring met betrekking tot het aanbod van diversiteitsmanagement?

Antwoord 9.
Het LCD wordt door het ministerie van SZW gesubsidieerd voor uitvoering van taken die het publiek belang dienen. Het betreft activiteiten op het gebied van vergroting van de bewustwording en agendasetting van diversiteitsmanagement bij publieke en private organisaties.
Wanneer dat is gerealiseerd zullen in beginsel alle bureaus die advies en ondersteuning aanbieden op het gebied van diversiteitmanagement daarvan kunnen profiteren, omdat organisaties behoefte zullen ontwikkelen aan nadere ondersteuning.