Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, donderdag 12 augustus

Den Helder 12-08-2004 - 17.00 uur

Nieuwe zaak tegen gedetineerde verdachte

Den Helder, donderdag 12 augustus 2004.

Op maandag 17 november 2003 werd een sigarenwinkel aan de Ruyghweg overvallen door twee mannen. Daarbij werd de eigenaresse van de winkel vastgepakt en bedreigd met een vuurwapen. De recherche in Den Helder is er nu in geslaagd om een link te leggen naar een inmiddels 19-jarige verdachte uit Den Helder. Hij is al gedetineerd omdat hij ook wordt verdacht van de dodelijke schietpartij voor het station in Den Helder, op vrijdag 14 mei van dit jaar. Het dossier van de overval tegen de betreffende verdachte zal worden gevoegd bij het dossier van het onderzoek naar de dodelijke schietpartij.

Overval op tankstation: recherche zoekt nog getuigen

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 12 augustus 2004.

Vorige week vrijdag, 6 augustus, omstreeks 06.45 uur hebben twee onbekend gebleven mannen een overval gepleegd op een tankstation aan de Westerduinweg. Daarbij werd een 19-jarige medewerker van het station geschopt en geslagen en bedreigd met een handvuurwapen. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. Na de overval reden de twee daders weg op een bromfiets die nogal veel lawaai maakte.

De recherche is bezig met een onderzoek en is op zoek naar een klant met een grijze personenauto die kort voor de overval bij de benzinepomp is geweest. Het was een Nederlandse man met naast hem een vrouw. De man kon niet geholpen worden omdat het station nog gesloten was. De politie verzoekt deze man en verder iedereen die inlichtingen kan verschaffen over dit misdrijf of de daders met hun luidruchtige bromfiets contact op te nemen met de recherche in Den Helder, via de politieservicelijn op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mysterieuze hoeveelheid gevonden voorwerpen

Callantsoog, woensdag 11 augustus 2004.

In de middaguren kreeg de politie de melding dat er zes grote dozen waren gedumpt op de Rechtendijk iets voor de Kruisweg. In de dozen, die vermoedelijk zijn gelost vanuit een vrachtwagen, zaten enkele honderden instructieboekjes en ander verpakkingsmateriaal behorend bij nieuwe mobiele telefoons. De inhoud bestond feitelijk uit de inhoud van GSM-doosjes zoals het kartonnen bakje, het batterijdoosje en het garantieboekje. Ze behoorden ondermeer bij telefoons van de merken Samsung, Alcatel, Nokia en Philips. De buitenverpakkingen met daarop SIM-nummers en andere codes zaten er niet bij. De informatiedesk van de politie Noord-Holland Noord gaat onderzoeken waar de partij vandaan komt en maakt ook een landelijke aandachtsvestiging. Getuigen die inlichtingen over deze zaak kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Naakt zwemmen, rijbewijs ingevorderd

Den Helder, donderdag 12 augustus 2004.

Omstreeks 01.20 uur zocht een drietal verkoeling in een vijver aan de Walvisvaardersweg. Dat ging niet geheel geruisloos, waardoor de politie een aantal meldingen kreeg van deze overlast. Ook een omwonende had er last van en was met mes en honkbalknuppel op het drietal (42, 26 en 34 jaar, allen afkomstig uit Den Helder) afgelopen. Het rumoerige stel pakte vervolgens de wapens af en smeet ze in de vijver. Het drietal zorgde voor meer rumoer, maar het bleef voornamelijk bij geschreeuw. De 42-jarige vrouw uit het gezelschap bleek omstreeks 04.00 uur bij een alcoholcontrole teveel aan Bacchus te hebben geofferd. Op de Dirk Abbesteelaan, waar de vrouw in haar auto staande werd gehouden, gaf het ademanalyseapparaat 635 ug/l aan, terwijl het wettelijk toegestane maximum 220 ug/l is. Blaast men boven de 570 ug/l, dan wordt altijd het rijbewijs ingevorderd. Bovendien kreeg de vrouw direct een rijverbod opgelegd tot 12.00 uur. Zij krijgt uiteraard proces-verbaal.

Ongeval met letsel

De Cocksdorp, donderdag 12 augustus 2004.

Op de Lancasterdijk kwamen omstreeks 11.00 uur twee fietsers ten val. Een 56-jarige vrouw, afkomstig uit Italië, fietste met haar man over de dijk, toen de sturen van beide fietsen in elkaar kwamen. De vrouw kwam daarbij te vallen en liep enkele schaafwonden op. Zij is even langsgegaan bij de dokter, die haar opkalefaterde.