Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, donderdag 12 augustus

Alkmaar 12-08-2004 - 17.00 uur

Motorrijder aangereden en gewond

Alkmaar, woensdag 11 augustus 2004.

Omstreeks 15.30 uur vond er op de kruising Drechterwaard-Vlietwaard een aanrijding plaats tussen een 45-jarige bestuurster van een personenauto uit Alkmaar en een 30-jarige motorrijder uit Alkmaar. De vrouw reed over de Drechterwaard uit de richting van de Kreekwaard. Op de kruising sloeg zij linksaf. Hierbij zag zij de motorrijder, die haar op dezelfde weg tegemoet kwam en rechtdoor reed, over het hoofd. Na de botsing kwam de motorrijder ten val en bezeerde hierbij zijn arm en stuitje. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij werd opgenomen.

Vechtpartij

Broek op Langedijk, woensdag 11 augustus 2004.

Omstreeks 17.45 uur kreeg de politie de melding dat er door twee groepen jongeren gevochten zou worden bij de brug aan de Prins Hendrikkade. Het zou gaan om in totaal 15 jongens. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren de verdachten verdwenen. Er waren wel enkele getuigen die aangaven dat er rake klappen waren gevallen tussen twee groepen jongeren. Het zou gaan om een conflict als gevolg van de vernieling van een scooter. De agenten troffen naast wat bloed op de grond ondermeer een knipmes, een golfstick en een hobbymes aan. Gewonden hebben zich niet in het ziekenhuis gemeld en er is door benadeelden nog geen aangifte gedaan.

Sjansen loopt slecht af

Alkmaar, donderdag 12 augustus 2004.

Een 30-jarige bromfietser uit Alkmaar moest kort na middernacht worden onderzocht in het ziekenhuis. Hij reed met zijn bromfiets over de Noorderkade, komende uit de richting van de Drechterwaard en gaande in de richting van de spoorwegovergang. Hij passeerde een 25-jarige vrouw, keek achterom en riep He lekker ding naar haar. Vervolgens reed hij achteromkijkend tegen een lantaarnpaal. Hij bleek onder invloed van drank en drugs te zijn en er werd bloed van hem afgenomen. De uitslag volgt over enkele weken en de man krijgt een proces-verbaal.

Autodief na achtervolging aangehouden

Alkmaar, donderdag 12 augustus 2004.

Omstreeks 01.30 uur kregen agenten in een dienstauto geen voorrang op de Kanaalkade van een personenauto die vanaf de Gedempte Nieuwesloot aan kwam rijden. Ze gebaarden de bestuurder en zijn passagier te stoppen. Hierna ging de auto er met hoge snelheid vandoor. Het bleek te gaan om een kort ervoor in Alkmaar gestolen Opel Kadett. Na een achtervolging reed de Opel op de kruising Helderseweg-Snaarmanslaan tegen een lichtmast en enkele betonpaaltjes. De bestuurder en zijn passagier gingen er te voet vandoor. De passagier, een 19-jarige man uit Heerhugowaard, kon na een zoektocht van een uur worden aangehouden. Hij was over een dak geklommen en had zich verschanst op een binnenplaats van een appartementencomplex aan de Snaarsmanslaan. Hij is ingesloten. Naar de bestuurder wordt een nader onderzoek ingesteld.

Aanhangwagen met apparatuur gestolen

Alkmaar, donderdag 12 augustus 2004.

Vannacht is er vanuit een loods aan de Toermalijnstraat een aanhangwagen weggenomen met daarop een bandmoflasmachine. Op de aanhangwagen stonden verder nog een compressor en wat handgereedschap. De waarde van de gestolen waar bedraagt ongeveer 70.000 euro.

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, donderdag 12 augustus 2004.

Een 22-jarige inwoner uit Heerhugowaard is aangehouden rond 02.45 op de Moerbeeklaan. De man wordt verdacht van huiselijk geweld, gericht tegen zijn 18-jarige vriendin die ook in Heerhugowaard woont. De politie was vanwege een andere melding in de buurt en hoorde het schreeuwen van het slachtoffer die, zo bleek, met geweld werd vastgehouden op straat. Toen de man de politie zag vluchtte hij weg. De vrouw heeft een beetwond opgelopen. Het is niet de eerste keer dat hij de vrouw mishandelde.