Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 12 augustus

Hoorn 12-08-2004 - 17.00 uur

Spinnenspuiters betrapt

Oosterblokker, woensdag 12 augustus 2004.

Een man van de milieudienst van de gemeente betrapte omstreeks 15.00 uur twee mannen uit Hoorn van 49 en 24 jaar op het illegaal verwijderen van spinnen op een adres aan de Oosterblokker. De mannen gaven tegenover politieagenten aan dat ze bezig waren met een biologisch middel maar er werden in hun uitrusting ook verboden agrarische bestrijdingsmiddelen aangetroffen. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

Enkhuizen, woensdag 11 augustus 2004.

Tussen 13.00 en 15.00 uur werd op de Provincialeweg een verkeerscontrole gehouden waaraan vijf agenten deelnamen en waarbij overtreders aan de kant van de weg werden gezet. Zes automobilisten kregen een bekeuring wegens het niet dragen van een autogordel. Twee verkeersdeelnemers werden bekeurd omdat de hulpkoppeling van hun aanhangwagen niet deugde.

Vaarsurveillance

Lutjebroek, woensdag 11 augustus 2004.

Tijdens een vaarsurveillance in de avonduren in polder Het Grootslag, ondermeer op de Weel en bij het Streekbos in Bovenkarspel, hebben agenten drie bootbestuurders bekeurd wegens te snel varen.

Sleutelbos raakt Fransman

Hoorn, woensdag 11 augustus 2004.

Op de kermis in Hoorn, aan het Dal, kreeg een 62-jarige Fransman uit Montmagny omstreeks 21.00 uur plotseling een sleutelbos in zijn nek. De man liep in gezelschap van een aantal landgenoten langs een kermisattractie toen een 14-jarige jongen in die sneldraaiende attractie een sleutelbos uit zijn zak verloor. Deze trof de man ongelukkigerwijs in zijn nek. De Fransoos was nog aanspreekbaar maar is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen.

Aanhouding na bedreiging

Hoorn, woensdag 11 augustus 2004.

Omstreeks 22.30 uur hebben agenten in een woning aan de Pergola een 55-jarige man uit Hoorn aangehouden. De man had na een scheldpartij een 16-jarige buurjongen bedreigd met een mes. De jongen kon zonder gestoken te worden vluchten en stelde de politie in kennis. De verdachte is in verband met een nader onderzoek ingesloten.