Ingezonden persbericht


Dam tot Dam Businessloop

Een loop om niet te vergeten!

Dit jaar vindt voor de twintigste keer de Dam tot Damloop plaats. Ontstaan uit de gedachte een sportief evenement te organiseren langs een bijzonder parcours - van Amsterdam naar Zaandam - is de loop uitgegroeid tot grootste loopevenement van Nederland. Als onderdeel van de Dam tot Damloop neemt de Businessloop inmiddels een belangrijke plaats in. Het is zelfs de grootste businessloop van zijn soort in de wereld. Reden te meer te achterhalen waarom bedrijven meelopen en hoe zij zich voorbereiden.

Een van de bedrijven die dit jaar opnieuw heeft ingeschreven is Amylum uit Koog aan de Zaan. Amylum, onderdeel van een wereldwijd zetmeelverwerkend concern, loopt dit jaar voor de zevende keer met meerdere teams mee. Als lopers vormen zij het visitekaartje van het bedrijf. De teams worden samengesteld uit werknemers, relaties, vrienden en familie. "De sfeer van het evenement, het parcours en de bandjes langs het parcours, zijn reden om elk jaar opnieuw weer mee te doen", zegt Jolanda Stas. Binnen Amylum is Stas verantwoordelijk voor het enthousiasmeren en samenstellen van de businessteams. Tijdens de loop zullen ook dit jaar weer een groot aantal collega's staan langs het parcours, wat als extra stimulans wordt gezien. Na afloop van de loop wordt er in het internationale magazine van Amylum steevast aandacht besteed aan de prestatie van de lopers.

"De Dam tot Damloop is het hoogtepunt van het jaar op loopgebied"

Ook bij Martinair op Schiphol zijn ze inmiddels volop in voorbereiding voor de Dam tot Dam. De businessteams van Martinair vormen een ware dwarsdoorsnede van het bedrijf. "Van piloten tot de financiële jongens; allemaal lopen ze mee", aldus Lennart van Dillewijn. Martinair kiest er voor om een team van snellopers en een team van recreatieve lopers in te delen. De snellopers gaan voor het verbeteren van hun persoonlijke record, de andere lopers gaan vooral voor het teamgerichte karakter: het plezier en de gezelligheid van het samen lopen. "Wij maken gebruik van richttijden, op basis daarvan delen we de verschillende teams in."

'It takes wings to run the Dam tot Dam'

Voor Van Dillewijn is de Dam tot Damloop het hoogtepunt van het jaar op loopgebied. "Bij vlagen loop ik. Twee maanden wel, dan weer twee maanden niet. Mijn drive om de Dam tot Dam te lopen is de grote groep mensen. Het is echt een hele leuke loop."

Aankleding
In de voorbereiding op de Dam tot Dam wordt er volop nagedacht over de aankleding van de teams. Zo worden T-shirts gedrukt met het Martinair-logo en worden vlaggen gebruikt om de plek van samenkomst te markeren. Afgelopen jaar is ook gebruik gemaakt van een slogan, op basis van de Martinair-slogan 'It takes wings to make the difference', wat voor de Dam tot Damloop speciaal is omgedoopt tot 'It takes wings to run the Dam tot Dam'.

De uitroep "Waar zijn de bitterballen?" bij het behalen van de finish, kan alleen maar horen bij een bedrijf als Van Dobben. Dit jaar voor alweer de derde keer loopt deze snackfabrikant uit Oostzaan mee met twee teams. Een team richt zich op de 16 en een team op de 7 kilometer. Zowel productiemedewerkers als het middenkader lopen traditiegetrouw mee. "Dit jaar gaan we niet meer voor de laatste plaats, maar rekenen we er op zeker onder de twee uur te kunnen finishen", zegt De Meijere van Van Dobben. De Meijere richt zich als enthousiast hardloper op het samenstellen van de teams. Paar jaar geleden nog maar met vijf lopers, is het aantal lopers dat deelneemt inmiddels verdubbeld. Gezelligheid is de trigger om ieder jaar weer mee te lopen. Het behalen van de finish is dan een zegening, die traditioneel wordt afgesloten met collega's van het bedrijf. "Voorbereiding voorafgaand vindt eigenlijk nauwelijks plaats. Als het al gebeurt is het vooral individueel". Ook al wordt er steevast na de Dam tot Damloop geroepen dit nooit meer te doen, een dag later wordt er alweer anders over gedacht: "Als we de Dam tot Dam kunnen lopen, dan kunnen we ook de halve marathon van Egmond aan!"

Ieder jaar weer maken al deze bedrijven, tezamen met de entourage die zij de loop meegeven, de Dam tot Dam Businessloop tot het grootste, gezelligste en sfeervolste loopevenement van Nederland.

Meelopen?
Meer informatie over de Dam tot Damloop, de Dam tot Dam Businessloop of de Wandel van Dam tot Dam kunt u vinden op de website, www.damloop.nl

---- --