Gemeente Woerden

Bouw Hoochwoert gestart
Binnenstad blijft goed bereikbaar!

De bouwhekken worden geplaatst en de Kazerne is inmiddels door de aannemer ingericht als uitvalsbasis. In de binnenstad is de bouw van Hoochwoert gestart! Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie.

Wie zijn de bouwers?
Ontwikkelaar AM Vastgoed neemt de totale ontwikkeling van Hoochwoert op zich. In oktober 2002 hebben gemeente en ontwikkelaar hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. AM Vastgoed bouwt niet zelf, maar heeft aannemers geselecteerd. Het project wordt gebouwd door Heddes Bouw BV en bouwbedrijf CFE (voor het ondergrondse deel). De Kazerne aan de Kazernestraat fungeert de komende tijd als werkvertrek van de bouwers. AM Vastgoed voert de directie.

Hoe wordt de bouw aangepakt?
Om de overlast voor het centrum zo kort mogelijk te houden is gekozen voor tempo. Alle bouwfasen volgen elkaar daarom snel op en straks wordt op meerdere plekken tegelijk gebouwd. September 2006 worden de winkels opgeleverd.

Welke werkzaamheden als eerste?
De eerste fase is de aanleg van de ondergrondse parkeergarage. De 2 lagen diepe parkeergarage ligt deels onder het grondwater. De garage is eigenlijk een waterdichte kuip. Tot begin oktober worden de damwanden ingebracht. Deze blijven in de grond, ze vormen de toekomstige wanden van de garage. Gekozen is voor de methode van indrukken en voor een kleiner deel intrillen. Het werk begint aan de Nieuwe Markt en gaat dan verder aan de Meulmansweg, Kruittorenweg, Hoge Woerd, Kerkplein, Kazernestraat. Binnenkort begint ook het zandrijden. Al het zand uit de parkeerkelder wordt over de weg afgevoerd. In deze fase rijden er veel vrachtwagens.

Wordt het bouwterrein een gesloten front?
In verband met de veiligheid is het terrein tijdens de bouw beslist niet toegankelijk, maar wel zichtbaar. In overleg met omwonenden is gekozen voor merendeels half open hekken. Hierdoor blijft er zicht op de omgeving en u kunt zelf zien hoe de bouw vordert. Een deel van het bouwterrein (de kant van de Molenstraat) wordt in de eerste fase gebruikt voor opslag van materieel en parkeren van bedrijfswagens.

Waar is het meeste bouwverkeer?
Af- en aanvoerend bouwverkeer ziet u komende maanden vooral op de route
Meulmansweg-Westdam-Zandwijksingel-Rembrandtlaan-Boerendijk-richting A12. Maar ook op de route Kruittorenweg-Oranjestraat-Chrysantstraat is bouwverkeer. Om dit goed te laten verlopen zijn afspraken gemaakt met de aannemer.

Wat en wanneer?
De bouwer pakt de bouw in fasen aan. Tot eind dit jaar zijn dit de belangrijkste werkzaamheden:
Augustus-december 2004

* Drukken damwanden parkeergarage

* Grondtransport door Woerden

* Aanleg parkeerkelder (storten beton)

Gevolgen voor het verkeer
Zoals al eerder aangekondigd zijn rondom het bouwterrein een aantal wegen afgesloten: Van Oudheusdenstraat, Nieuwe Markt, Meulmansweg, Kazernestraat, Groenendaal. De Hoge Woerd blijft vanaf de Meulmansweg open. Ook kan het bestemmingsverkeer de route via de Emmakade volgen. Let ook op de borden!
Verder wordt op de Molenstraat binnenkort eenrichtingsverkeer ingevoerd.

De Meulmansweg afgesloten ter hoogte van het bouwterrein Vanaf deze week is doorgaand verkeer via de Meulmansweg niet meer mogelijk. De parkeergarage komt namelijk deels onder de Meulmansweg. De weg ligt er daarom voor langere tijd uit. Let u in deze omgeving op de verwijzingsborden! Het winkelend publiek dat met de auto komt kan gebruik maken van delen van de centrumring en de route via de Rijnstraat. De grotere parkeerterreinen op het Defensie-eiland en de Wagenstraat blijven goed bereikbaar!

Bij vragen over...
Heeft u vragen over de centrumplannen of de bouw, dan kunt u terecht bij de volgende telefoonnummers:

* Binnenstadsplannen Woerden, 428828 (Team Communicatie)
* Knelpunten i.v.m. de bouw, 06-53999158 (directievoerder AM Vastgoed, dhr. Van Honschoten)

* Knelpunten openbare ruimte, 431575 (storingsnummer gemeente)
* Invulling winkelruimte, 0182-690900 (AM Vastgoed)
* Aanvraag interesseformulier woningen: Online aanmelden via www.dekoningniewbouw.nl (De Koning makelaars)

Tentoonstelling, tekeningen, maquettes en meer. Een compleet overzicht van de Woerdense binnenstadsplannen vindt u in het infocentrum Binnenstad. Ook de nieuwe maquette kunt u nu bewonderen.

Infocentrum Binnenstad, Hoge Woerd 34, Open op woensdagochtend van 9.30-12.30 uur, tevens op afspraak via telefoon (0348) 428 828.

De nieuwe maquette in volle glorie