Gemeente Gouda


04.170 stadsregelboeket voor mevrouw Simonis

datum: 11 augustus 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182 - 588393

stadsregelboeket voor mevrouw Simonis

Op 12 augustus wordt het Stadsregelboeket uitgereikt aan mevrouw M.P.A. Simonis. Mevrouw Simonis is genomineerd door het wijkteam van Kort Haarlem. De tekst van de nominatie luidt als volgt: Mevrouw Simonis is bewoonster van de Zuidrandflat. Ze laat dagelijks haar hondje uit en ruimt vervolgens altijd de uitwerpselen op. Mevrouw Simonis is een voorbeeldfunctie als het gaat om de regel: Ruim je afval zelf op.

Met de overhandiging wordt ook de officiële overdracht van het Stadsregelboeket aan Wijkaanpak bekrachtigd. Mieke Buijs, hoofd afdeling wijkaanpak van de Gemeente Gouda, neemt dit onderdeel over van het team Stadsregels en is wordt het aanspreekpunt voor de nominaties en uitreikingen van het Stadsregelboeket. Deze stap is een logisch gevolg van de positie die Wijkaanpak binnen de gemeente inneemt. Deze afdeling is nauw betrokken bij alles wat speelt in de wijken van Gouda en heeft intensieve kontakten met de wijkteams en wijkfunctionarissen. Als geen andere afdeling weten zij wat er speelt in Gouda.

Met de overdracht van dit onderdeel van de Stadsregels, is de eerste overdracht een feit. Binnen het team Stadsregels wordt nog onderzocht hoe en waar de andere onderdelen een plekje kunnen krijgen binnen de gemeente of daarbuiten. Verwacht wordt hier dit najaar meer inzicht in te hebben.

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de Tien Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat inwoners van Gouda de tien regels kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: http://www.goudenstadsregels.nl/.


---einde bericht---