Ingezonden persbericht

Lost Boys kiest WatchMouse voor onafhankelijke site controle

Sites van klanten beoordeeld vanuit perspectief van de bezoeker

AMSTERDAM, 20040812 -- Lost Boys en WatchMouse hebben een overeenkomst gesloten voor de doorlopende controle van de websites van klanten van Lost Boys. Op deze manier verwacht Lost Boys een nog hoger serviceniveau voor haar klanten te kunnen waarborgen.


De practice Application Management & Hosting Services (AM&HS) van Lost Boys verzorgt het beheer en applicatiemanagement voor een groot aantal (internationale) klanten. Daarmee draagt AM&HS de verantwoordelijkheid voor de prestaties en beschikbaarheid van de websites en internetapplicaties.

Met WatchMouse is AM&HS sneller en betrouwbaarder op de hoogte van naderende en/of acute incidenten rondom de websites van haar klanten en kunnen zo tijdig actie ondernemen. De sites en de daarop beschikbare functionaliteit worden vanuit verschillende locaties op het Internet gecontroleerd op bereikbaarheid, snelheid en conformiteit. Doordat de sites beoordeeld worden zoals ook een bezoeker deze ervaart, kunnen in een vroeg stadium incidenten gesignaleerd worden. Ook kan, aan de hand van objectieve periodieke rapportages, worden nagegaan of de afgesproken service levels (SLA's) gehaald zijn.

Eveline Aendekerk, MD a.i., Lost Boys: "Bij een winkel moet de deur niet klemmen, websites en de functionaliteiten op deze sites moeten gewoon bereikbaar en beschikbaar zijn. Daar moeten onze opdrachtgevers 100% op kunnen vertrouwen, zodat ze zich kunnen concentreren op hun primaire businessprocessen als communicatie, interactie en sales.
Wij hebben gekozen voor WatchMouse om hun expertise, maar ook om de eenvoud waarmee hun diensten in te stellen en te gebruiken zijn".

Stan P. van de Burgt, een van de oprichters van WatchMouse: "Ik vind het sterk dat Lost Boys niet alleen de sites van haar klanten zorgvuldig in de gaten houdt, maar dit door een externe partij laat doen en haar klanten ook nog eens inzage geeft in de resultaten. Bij veel bedrijven waarbij de website allang een essentiële rol in de bedrijfsvoering vervult, is dit soort bewustzijn nog nauwelijks aanwezig. Men heeft geen idee van het afbreukrisico en gevolgschade, tot men een keer hard met de neus op de feiten wordt gedrukt".


Over Lost Boys

Lost Boys is in Nederland inmiddels 11 jaar een toonaangevende dienstverlener op het gebied van (mobiel) internet. Lost Boys biedt een combinatie van strategie, design, technische ontwikkeling, implementatie, applicatiemanagement en hosting van internet- en mobiele oplossingen. De in Amsterdam gevestigde onderneming is onderdeel van de Lost Boys / IconMedialab Groep met een beursnotering aan de Stockholm Stock Exchange en Euronext Amsterdam. Lost Boys is met 600 medewerkers vertegenwoordigd in 7 landen, zowel in Europa als de Verenigde Staten. In Nederland zijn 110 medewerkers werkzaam.

www.lostboys.nl

Over WatchMouse

WatchMouse is een onderdeel van RoundZero bv. WatchMouse controleert sinds 2001 internetsites en e-commerce toepassingen van vooraanstaande bedrijven over de hele wereld. De WatchMouse diensten zijn in zeven talen beschikbaar en analyses worden via het wereldwijde monitoring-netwerk vanaf verschillende locaties en netwerken uitgevoerd. WatchMouse heeft duizenden gebruikers in meer dan 70 landen.

www.watchmouse.com