Gemeente Goes

Persbericht

Echtpaar Van der Wiele-Hannewijk 60 jaar getrouwd

Op donderdag 12 augustus 2004 zijn Pieter Van der Wiele en Maria Cornelia van der Wiele-Hannewijk zestig jaar getrouwd. De burgemeester van Goes, de heer Van der Zaag, en zijn echtgenote brengen op die dag om 11.00 uur een bezoek aan de heer en mevrouw Van der Wiele aan de Merellaan te Goes.

De heer en mevrouw Van der Wiele leerden elkaar kennen op de jeugdvereniging van de Gereformeerde kerk aan de Westwal in Goes. Op 12 augustus 1944 zijn ze getrouwd. Zij woonden hierna enkele jaren in bij de ouders van de heer Van der Wiele aan de Schipperswegeling in Goes. In 1945 werd hier zoon Rinus geboren en in 1948 dochter Coby. Rond 1949 verhuisden zij naar de Couwervestraat waar nog twee dochters, Hanneke en Marianne, werden geboren.

De heer Van der Wiele werd op 26 maart 1917 geboren in Terneuzen. Hij heeft als magazijnmedewerker gewerkt bij de levensmiddelengroothandel van Duvekot en als boekhouder bij Schippers Boekhoud- en Administratiekantoor en bij diverse notariskantoren in Goes en omgeving. In de avonduren is hij jarenlang werkzaam geweest als verzekeringsagent bij Nationale Nederlanden.
In zijn vrije tijd is de heer Van der Wiele actief bezig met muziek en zingen. Binnen de gereformeerde kerk heeft hij diverse kerkelijke functies bekleed.

Mevrouw Van der Wiele-Hannewijk werd op 13 juli 1917 geboren in Nieuwdorp. Via Kapelle is zij in Abbekinderen terechtgekomen. Vóór haar huwelijk met de heer Van der Wiele heeft zij huishoudster gewerkt in een winkel in huishoudelijke artikelen op de hoek van de Koningstraat en de Magdalenastraat in Goes. Daarna heeft zij elders als huishoudster gewerkt. Na haar huwelijk is zij gestopt met werken buitenshuis .