Ingezonden persbericht


persbericht

Honderd maal kritisch in het donker
(Bijna vier jaar journalistieke berichtgeving over dance)

AMSTERDAM - Aanstaande donderdag 12 augustus verschijnt de honderdste e-mail nieuwsbrief van www.gomagazine.nl, het onafhankelijke magazine over dance in Nederland en Vlaanderen. GO Magazine houdt de vinger aan de pols van de dancescene zoals een krant over de samenleving bericht. De eerste editie verscheen op 2 november 2000. Bijna vier jaar later wordt de honderdste verstuurd.

GO staat bekend als de waakhond van de dancescene. Onafhankelijk, eigenzinnig en kritisch in het donker. Met een grote schare trouwe abonnees van de nieuwsbrief en een nog altijd groeiend aantal unieke bezoekers per dag. GO heeft ook een reputatie als trendwatcher. Dj's en acts worden al vroeg herkend (T Raumschmiere), kleine party-organisaties komen aan het woord in interviews (Namasté) en ook de grote dj's (Jean, Erol Alkan) worden aan de tand gevoeld.

GO is wars van reclame, opsmuk en ijdeltuiterij. De schrijvers bezoeken feesten in alle soorten en maten en doen er zo objectief mogelijk verslag van. Met in het achterhoofd het journalistieke principe van hoor en wederhoor. GO is de enige dance-website in Nederland en Vlaanderen die een overzicht biedt van dance nonprofits en belangenverenigingen. Frisse tegengeluiden vinden ook een plek in het medium. Zo is op GO het echte verhaal van de chaos na Dance Valley 2001 te lezen, verteld door de bezoekers zelf.

De dancescene is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. Door de vele grootschalige evenementen is dance mee gaan tellen in de maatschappij. In een officieel rapport dat vorig jaar verscheen, wordt gesteld dat in de dancescene meer dan honderd miljoen euro omgaat. Dat is meer dan in de voetbalwereld. Zo'n scene heeft een kritische blik nodig om de ontwikkelingen te volgen en nauwlettend in de gaten te houden. Getuige de lezersaantallen is GO op de goede weg.

-------
Noot aan de redactie: wij hebben onlangs onze perslijst uitgebreid en uw e-mail adres is in het bestand 'Media' ingedeeld. Mocht dit niet juist zijn, laat ons dit dan weten.

Voor meer informatie neemt u contact op met Joost Baaij, hoofdredacteur, middels een reply op deze mail.

Space Babies BV
Postbus 51059
1007EB Amsterdam

Prinsengracht 496-498, Amsterdam.
t. 020-3200690
f. 020-3200692