Interbrew

PERSBERICHT

Interbrew verwerft SUN holding aandeel in SUN Interbrew ltd

Brussel, 12 augustus 2004

Interbrew (Euronext: INTB) en SUN Trade (International) Ltd ("SUN Trade"), de controlerende aandeelhouders van SUN Interbrew ("SUN Interbrew") (Luxemburg: SUNAG), kondigen aan dat ze een overeenkomst hebben gesloten waarbij Interbrew SUN Trade's stemgerechtigde en economische belangen in SUN Interbrew verwerft. Bijkomend zal de bestaande Aandeelhoudersovereenkomst tussen SUN Trade en Interbrew met betrekking tot SUN Interbrew worden beëindigd.

Interbrew verwerft 10.491.176 aandelen met stemrecht en 8.891.601 aandelen zonder stemrecht in SUN Interbrew van SUN Trade en zijn dochtervennootschappen in ruil voor 9.187.796 nieuwe Interbrew aandelen. Dit komt overeen met een prijs van $ 15.35 voor elk SUN Interbrew aandeel met en zonder stemrecht, gebaseerd op Interbrew's slotkoers van E 26.51 op 11 augustus 2004. Bijkomend, zal Interbrew 10.812.315 nieuwe Interbrew aandelen uitgeven aan SUN Trade en zijn dochtervennootschappen als tegenprestatie voor de bijkomende controlerechten die het zal bekomen na de beëindiging van de Aandeelhoudersovereenkomst. Op basis van Interbrew's aandelenkoers van E 26.51 per aandeel bedraagt de totale waardering E530 miljoen.

Bij het afsluiten van de transactie en rekening houdend met aankopen in de markt, zal Interbrew 75,5% van de aandelen met stemrecht en 96,1% van de aandelen zonder stemrecht van SUN Interbrew bezitten, wat in totaal een economisch belang van 91,2% geeft in SUN Interbrew. Na het voltooien van de transactie zullen SUN Trade en zijn dochtervenootschappen ongeveer 3,4 % bezitten van Interbrew's verruimd aandelenkapitaal, na het voltooien van de AmBev transactie.

Met deze overname verstrekt Interbrew haar positie in de heel aantrekkelijke en snel groeiende Russische en Oekraïense biermarkten. In het jaar dat eindigde op 31 december 2003, realiseerde SUN Interbrew een netto omzet van E 540 miljoen en een EBITDA van E 101 miljoen.

De totale kost van Interbrew's 91,2% economisch belang in SUN Interbrew bedraagt ongeveer E 894 miljoen. Gecorrigeerd voor de netto schuld en de minderheidsbelangen komt dit neer op 11.8 x de 2003 EBITDA. Verwacht wordt dat de transactie zal leiden tot een beperkte verwatering van Interbrew's winst per aandeel in 2005, ervan uitgaande dat de AmBev transactie afgesloten is.

Na de afsluiting zullen de heren Nand, Shiv en Uday Khemka hun functies in de raad van bestuur van SUN Interbrew behouden. De heer Nand Khemka zal fungeren als lid van de raad van bestuur van Interbrew, op niet stemgerechtigde basis.

Dhr John F. Brock III, CEO van Interbrew, verklaart: "SUN Interbrew is een zeer succesvol bedrijf dat inmiddels de tweede plaats bekleedt in Rusland en marktleider is in Oekraine. Dit succes is gebaseerd op een joint venture tussen ons en SUN Trade, die werd opgericht in 1999. We zijn verheugd met de overenkomst die we vandaag hebben gesloten, die zowel de controle over deze belangrijke activiteit voor Interbrew als de goede betrekkingen en de bijdrage van de Khemka familie veilig stelt. Wij blijven geëngageerd om verder te groeien in Rusland en Oekraine, door het verder veiling stellen van interesante mogelijkheden voor onze werknemers, het verstrekken van uitstekende merken voor onze consumenten en wederzijds voordelige relaties uit te bouwen met onze handelspartners en de gemeenschap waarin we werken."

De heer Nand Khemka, in naam van SUN Trade, zegt:
"Deze transactie vertegenwoordigt de volgende stap in het engagement dat onze groep reeds meer dan 40 jaar in Rusland heeft. Wij zijn verheugd dat we onze sterke relatie met Interbrew hiermee hebben bestendigd en kijken uit naar een sterke samenwerking met Interbrew en onze mede aandeelhouders bij het verder ontwikkelen van SUN Interbrew's uitdagend platform in Rusland en Oekraine."

Het voltooien van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring door de mededingingsauthoriteiten in Rusland en Oekraine en van de goedkeuring van de uitgifte van nieuwe aandelen door de aandeelhouders van Interbrew op een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders. Verwacht wordt dat de transactie zal worden afgerond tegen het einde van 2004.

Contact informatie

Interbrew
Gwendoline Ornigg Patrick Verelst
Corporate Press Officer VP Investor Relations
Tel: +32-16-31-58-63 Tel: +32-16-31-55-41
Fax: +32-16-31-59-69 Fax: +32-16-31-57-13
E-mail: gwendoline.ornigg@interbrew.com E-mail: patrick.verelst@interbrew.com

Citigate Dewe Rogerson
Anthony Carlisle Alexandra Scrimgeour
Tel: +44-20-7638-9571 Tel: +44-20-7638-9571
Mobile: +44-7973-611-888 Mobile: +44-7973-116-834

SUN Trade
Cazenove & Co.
Charles Harman James Mitford
Tel: +44-20-7588-2828 Tel: +44-20-7588-2828

SUN Group is een internationale investeringsgroep, actief in uiteenlopende sectoren in India en de Russische Federatie. SUN Group is de stichtende aandeelhouder van SUN Interbrew Ltd. (voorheen SUN Brewing Ltd.), die het opgerichtte in 1992 en uitbouwde tot de tweede grootste brouwer in Rusland.

Interbrew is een beursgenoteerd bedrijf (INTB - Euronext) gevestigd in België. De oorsprong van het bedrijf gaat terug tot 1366 en vandaag is het een van de leidende brouwers ter wereld. Interbrews strategie bestaat er in haar locale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. Interbrew heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Beck's®, Stella Artois®, Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. Interbrew stelt bijna 50,000 mensen tewerk en heeft activiteiten in 21 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2003 realiseerde het bedrijf een netto omzet van meer dan 7 miljard euro. Onlangs bereikten Interbrew en Companhia de Bebidas das Américas (AmBev), de vijfde grootste brouwer ter wereld, een overeenkomst om InterbrewAmBev op de richten. InterbrewAmBev wordt daarmee de World's Premier Brewer, met een wereldwijd marktaandeel van 14%. Door deze combinatie ontstaat een ongeëvenaard wereldwijd platform, met een positie van nummer één of nummer twee in twintig belangrijke biermarkten - meer dan gelijk welke andere brouwer. InterbrewAmBev zal haar activiteiten toespitsen op Beck's®, Brahma® en Stella Artois®, haar drie wereldwijde topmerken. De combinatie InterbrewAmBev moet nog afgerond worden. Bezoek voor meer informatie onze website www.interbrew.com.


---- --