Akzo Nobel

Akzo Nobel speelt kleurrijke rol op Olympische Spelen

Arnhem, 12 augustus 2004 Akzo Nobels onderdeel Vivechrom heeft een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereidingen van de Olympische Spelen die dit jaar in Griekenland worden gehouden. Verscheidene locaties die voor de Spelen worden gebruikt, zijn met de producten van Vivechrom geverfd. Daarnaast is de onderneming ook betrokken geweest bij een speciaal project om een aantal oude gebouwen in Athene op te knappen.

Akzo Nobel heeft coatingsproducten geleverd voor het Olympisch Stadion, de wielerbaan, het roei- en kanocomplex, de locaties voor tennis- en paardensport, de hallen voor gewichtheffen en worstelen, drie voetbalstadions en de schietbanen en zwembaden. Ook zijn een aantal nieuwe locaties geverfd die indirect met de Spelen te maken hebben, zoals het International Broadcast Center en perscentrum. Het merendeel van de verf is toegepast in het Olympische dorp. George Vouklaris, Technical Support Manager van Vivechrom: Er zijn meer dan 1000 flats met appartementen gebouwd en wij hebben de verf voor de binnen- en buitenkant geleverd.

Naast de voorbereidingen voor de Olympische Spelen zelf, hebben de autoriteiten in Athene ook het Athens New Image-programma uitgevoerd gericht op het herstellen van de gevels van de meest verwaarloosde gebouwen van de stad. Het project concentreerde zich voornamelijk op het verven van oude huizen in Athene die al veertig tot vijftig jaar niet meer waren geverfd, aldus Vouklaris. Naast het leveren van de verschillende producten hebben we ook technische kennis en ervaring beschikbaar gesteld om de oude gevels van de gebouwen zo goed mogelijk te herstellen.

Vivechrom is het toonaangevende merk voor bouwverven in Griekenland. Daarnaast is Vivechrom sterk vertegenwoordigd in Cyprus, Tsjechië en de Balkan.

Internet: www.akzonobel.nl; www.akzonobel.gr; www.vivechrom.gr Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343