ISS NEDERLAND

ISS Facility Services kiest voor nieuwe locatie hoofdkantoor

ISS Facility Services heeft onlangs besloten de huidige locatie van het hoofdkantoor aan de Atoomweg te verlaten. ISS heeft gekozen voor nieuwbouw op de kantorenlocatie Papendorp te Utrecht.

De verwachting is dat begin 2005 kan worden begonnen met de bouw en het pand vanaf begin 2006 gebruiksklaar zal zijn. Naast het hoofdkantoor worden alle business units uit de regio Utrecht ondergebracht in dit nieuw te realiseren pand. Gerard Brand, Algemeen Directeur ISS Facility Services: 'de locatie van ons hoofdkantoor is een item dat al geruime tijd speelde: kies je voor het historisch belang van ons huidige pand? -het pand aan de Atoomweg herbergde de afgelopen 20 jaar achtereenvolgens Cemsto, Abilis en uiteindelijk ISS (red)- En knap je dit vervolgens op om te laten voldoen aan de huidige eisen? Of kies je voor maximale flexibiliteit en richt je een pand in dat voldoet aan de meest recente facilitaire inzichten? Ondanks het feit dat wij grote waarde hechten aan onze wortels, richten wij ons vizier altijd op de toekomst. De laatste keuze was dan ook een logische.'

Gedurende de periode van de bouw krijgen de toekomstige bewoners maximaal de gelegenheid hun mening te geven over de voortgang en bijvoorbeeld de inrichting. 'De toekomstige bewoners houden wij op de hoogte via interne nieuwsbrieven. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om via ons intranet de bouw te volgen en hier eventuele reacties te kunnen geven. Het spreekt voor zich dat mijn collega's mij hier ook rechtstreeks op kunnen aanspreken', aldus Theo de Geest, Manager Facilitaire Zaken.

'Daarnaast zullen wij ook geregeld een up-date versturen naar relevante vakmedia', vult Brand aan. 'De essentie is dat wij een pand neerzetten dat aansluit bij wie wij zijn: functioneel, zakelijk en doelgericht', besluit Brand zijn betoog.

Het pand wordt gerealiseerd door Kroon Vastgoed BV en heeft een bruto vloer oppervlak van circa 7.000 m2. Een huurprijs is door partijen niet bekend gemaakt. Bij deze transactie is Kroon Vastgoed geadviseerd door Jones Lang LaSalle en ISS Nederland door IPMMC Vastgoed.