Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 12-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Snorfietser met veel teveel op

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 11 op donderdag 12 augustus werd een snorfietser aangehouden omdat hij veel teveel aan Bacchus had geofferd.

Rond 03.00 uur controleerden politiemensen op de Vermeerstraat een 28-jarige snorfietser uit Amersfoort. Zijn bromfiets bleek niet te zijn verzekerd en de Amersfoorter had duidelijk teveel gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 915 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van elf uur.

Opzittenden bromfiets gewond

AMERSFOORT Op woensdag 11 augustus kwam een bromfiets in aanrijding met een auto.

Rond 22.25 uur reed een automobilist over de Verdiweg, komende uit de richting van de Weberstraat. Ter hoogte van een flat sloeg hij linksaf, maar werd op dat moment rechts ingehaald door een bromfiets met daarop als bestuurder een 18-jarige man uit Amersfoort en een 16-jarige jongen uit Amersfoort als passagier.

De bromfiets botste tegen de auto en de opzittenden kwamen ten val. Zij werden beiden per ambulance naar het MMC in Amersfoort gebracht. Daar werd geconstateerd dat beiden kneuzingen hadden opgelopen, maar zij mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Bromfietsster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 11 augustus raakte een bromfietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.10 uur reed een 42-jarige bromfietsster uit Amersfoort over de Noordewierweg, komende uit de richting van het Isseltseveld. Vanuit de Goudsbloemstraat reed een 29-jarige automobiliste de Noordewierweg op in de richting van het Isseltseveld. Daarbij verleende zij geen voorrang aan de bromfietsster, met een aanrijding tot gevolg. De bromfietsster botste tegen de voorzijde van de auto en belandde vervolgens op het wegdek. Zij werd met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het MMC in Amersfoort gebracht.

Gordelcontrole

WOUDENBERG De politie heeft op woensdag 11 augustus van 10.00 uur tot 12.00 uur een gordelcontrole op de Maarsbergseweg gehouden. Veertien bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 45,-.