Wageningen Universiteit

| |

|                                           |
|       persbericht / nr. 2004-5, 12 augustus 2004    |
Plant Research International ontvangt waardering voor jarenlange inzet voor Indonesische landbouw

Tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de 'Indonesian Agency for Agricultural Research and Development - IAARD' ontving de heer Claassen, Nederlandse Landbouwraad in Indonesië, een plaquette voor Plant Research International. De heer Achmad Suryana, Directeur generaal van de IAARD sprak daarbij zijn waardering uit voor Plant Research International, een van de instituten van Wageningen UR, als partner voor de modernisering van de Indonesische landbouwsector.

Op 4 en 5 augustus jl. vierde Indonesië met diverse activiteiten het 30-jarig bestaan van de 'Indonesian Agency for Agricultural Research and Development - IAARD', de organisatie die landbouwkundige onderzoeksinstituten verenigt.

Tijdens de opening van de festiviteiten werd in aanwezigheid van onder andere de Indonesische minister van landbouw, de heer Bungaran Saragih, stil gestaan bij de successen die in de afgelopen 30 jaar zijn behaald.

Speciale waardering ging uit naar een aantal Indonesische onderzoekers, nationale en internationale organisaties die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan demodernisering van de Indonesische landbouw. De IAARD zette de waardering voor Plant Research International kracht bij door de uitreiking van een plaquette.

De Indonesische overheid, het Indonesische onderzoek en Indonesische Universiteiten hebben de afgelopen jaren met Plant Research International samengewerkt bij de modernisering van onderzoek en onderwijs. Op die manier werd, en wordt, een bijdrage geleverd aan de verdere ontwikkeling van de Indonesische landbouw.

Zo worden gezamenlijk onderzoeksprojecten uitgevoerd die gericht zijn op duurzame teelt van voedselgewassen en siergewassen, zijn laboratoria opgezet voor moleculair en celbiologisch onderzoek en onderwijs en werden voor studenten en onderzoekers opleidingen opgezet en uitgevoerd.

Plant Research International heeft ook een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het verdelingsbedrijfsleven van Indonesië, met name op het gebied van groentezaden.

De landbouwsector heeft in Indonesië een nog groter belang dan in Nederland. De sector heeft een groot economisch belang en is daarnaast grotendeels verantwoordelijk voor de voedselvoorziening van de 225 miljoen Indonesiërs en de ondersteuning van de cultuur.

De samenwerking tussen Indonesië en Plant Research International werd medegefinancierd door de Indonesische overheid, het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Ministerie van Economische Zaken; met name Senter/NOVEM en het Ministerie van Buitenlandse zaken.


- - - - - - - - - - - -