Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


12 augustus 2004


Onderwerp: tasjesdieven actief.


De politie in Zutphen waarschuwt voor tasjesdieven die kans zien om handtassen uit fietstassen te hengelen van vooral oudere dames. De afgelopen week waren drie vrouwen het slachtoffer. Het belangrijkste advies is om de fietstas goed dicht te doen.


De afgelopen dagen zijn in Zutphen drie vrouwen hun handtas kwijtgeraakt aan het dieven-gilde. Twee diefstallen vonden plaats in de Zutphense binnenstad, één in het Deventer-wegkwartier.
De vrouwen werden meestal van achter benaderd waarna de dief de tas uit de fietstas hengelde en er vandoor ging. De buit bestond meestal uit geld en bankpasjes.


Op donderdag 5 augustus was een 57-jarige vrouw op de Agnietensteeg het slachtoffer van een dief. De vrouw, die slecht ter been is, fietste door de steeg richting de Oude Wand toen de diefstal plaats vond. Ze schreeuwde de man nog achterna en enkele omstanders hebben nog getracht de vluchtende man tegen te houden. Hij was op een oude fiets en is er via het Hagepoortplein richting de Overwelving vandoor gegaan.


Gisteren, woensdag 11 augustus haalde een onbekende de tas uit de fietstas van een 66-jarige vrouw. Zij fietste rond 10.25 uur over de Weg naar Laren en haar tas werd later door een wandelaar in het parkje bij de Canadezenbrug gevonden. De meeste spullen zaten er nog in, maar haar portemonnee met geld was verdwenen.


Vandaag, donderdag 12 augustus werd een derde vrouw het slachtoffer van een dergelijke diefstal. De 84-jarige vrouw plaatste rond 10.00 uur haar fiets in de Lombardsteeg toen ze merkte dat er in haar fietstas werd gerommeld. Een ongeveer 16-jarige knaap ging er met haar handtas vandoor en ondanks haar leeftijd ging de vrouw er op haar fiets achteraan. Helaas verloor ze hem in de buurt van de bank op het Hagepoortplein uit het oog.


Duidelijk is, dat het om meerdere dieven gaat, aangezien het signalement uiteen loopt.
Advies is om de fietstas goed dicht te doen en alert te zijn op lieden die wel erg veel interesse in uw fietstas tonen!


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --