---

Nieuwsberichten
---

Mark Huizinga draagt vlag in Athene

13-7-2004 10:26:00

Luchtmachtofficier Mark Huizinga draagt bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene op vrijdag 13 augustus de vlag van de Nederlandse Olympische ploeg. Dit werd maandag (12 juli) bekend tijdens de officiële overdracht van de formatie aan de chef de mission, Peter Vogelzang.

De overdracht, deel van een sfeervolle bijeenkomst, werd verricht door de voorzitter NOC*NSF, mevrouw Erica Terpstra, in het Circustheater in Scheveningen. Drie militairen van de Defensie Topsport Selectie, LTZ2 Sonja Tol (schermen), sergeant Bram Som (atletiek 800m) en sergeant Dick Boschman (luchtgeweerschutter) en de waarnemend coördinator van de DTS kwamen in vier militaire voertuigen, vergezeld door vier motorrijders van de Koninklijke Marechaussee, aan bij het Circustheater.

Judoka eerste-luitenant Deborah Gravenstijn en Mark Huizinga zouden wegens trainingsverplichtingen oorspronkelijk niet aanwezig zijn, maar Huizinga was op uitdrukkelijk verzoek van NOC*NSF toch naar Scheveningen gekomen. Hij werd later op het podium van het Circustheater in uniform geïnterviewd. Huizinga reageerde verheugd op zijn uitverkiezing tot vlaggendrager. Hij gaf aan het als een grote eer te beschouwen.

Nieuws Nieuwsberichten