Cultureel Organisatiebureau Artifex

Wandeling langs culinaire Italiaanse winkels, Amsterdam ~ vrijdag 13 augustus en vrijdag 17 september

Deze bijzondere wandeling langs diverse Italiaanse culinaire winkels in Amsterdam, vangt aan met een ontvangst in Ristorante Caruso. Aansluitend begint u aan de wandeling onder leiding van een kunsthistoricus van Artifex. Zo bezoekt u Puccini Bomboni, zoals de naam al doet vermoeden een echte Italiaanse bonbonwinkel. De prachtige creaties worden volgens eigen recept vervaardigd waarbij men uitsluitend gebruik maakt van natuurlijke ingrediënten. De winkel waar u de meest uiteen lopende Italiaanse design en traditionele keukenmaterialen vindt, is Studio Bazar. Tevens bezoekt u Le Delizie, de Italiaanse delicatessenwinkel bij uitstek in Amsterdam. Hier krijgt u een goede indruk van de verscheidenheid aan typisch Italiaanse specialiteiten in een echte zuidelijke sfeer. In dezelfde straat brengt u tevens een bezoek aan Hart's Wijnhandel, reeds sinds 1880 gevestigd in Amsterdam. Deze wijnhandel geniet al jaren bekendheid vanwege het uitgebreide assortiment wijnen van hoge kwaliteit. Op de Utrechtsestraat leidt de wandeling u naar de kwaliteitsslagerij van De Leeuw. Vermaard om de uitzonderlijk exclusieve delicatessen zoals Italiaanse truffels van een ongekend goede kwaliteit. Tijdens de wandeling gaat u voor de typisch Italiaanse tweegangen lunch terug naar Ristorante Caruso. Tijden: 10.00 - 16.15 uur. Prijs: ¤ 67,50.

Berlage in Amsterdam ~ zaterdag 14 augustus
In het Beurs van Berlage Café ontvangt men u eerst voor koffie/gebak en een informatieve rondleiding door de Beurs van Berlage. Uw gids vertelt u hierbij veel over dit meest bijzondere bouwwerk van deze grote architect. Tijdens een busrondrit bezichtigt u vervolgens in Amsterdam- Zuid het stedenbouwkundig plan dat Berlage voor dit stadsdeel ontwierp. De rondrit eindigt bij Hotel Okura, waar u op de drieëntwintigste verdieping een prachtig zicht hebt op Plan Zuid en de architectuur van de Amsterdamse School. Hier serveert men u een driegangen diner. Na een boottocht volgt in het Concertgebouw een jazzconcert door de Fra Fra Big Band. De jazz uit het Caribische gebied staat hierbij centraal. Zangeres Denise Jannah zal u doen popelen om mee te swingen. Tijden: 14.00 - 23.30 uur. Prijs: ¤ 127,50.

In de sporen van de VOC, Amsterdam ~ donderdag 26 augustus De zeventiende-eeuwse VOC blijft ook heden ten dage als een van de eerste multi-nationals een interessant fenomeen. Na de koffie/gebak in het Nederlands Scheepvaartmuseum ziet u met een kunsthistoricus tastbare herinneringen uit de Gouden Eeuw. Tijdens een informatieve rondvaart door de Amsterdamse grachten vindt het verhaal over de geschiedenis van de VOC zijn vervolg. De boottocht eindigt bij Hotel de l'Europe, waar u aan tafel gaat voor het diner met wijnen en koffie. Na een boottransfer neemt u in het Concertgebouw plaats en luistert u naar 'Een portret van Antonín Dvorák' door het Amsterdam Sinfonietta. Solist is David Geringas (cello). Tijden: 14.00 - 23.30 uur. Prijs: ¤ 140,-. Desgewenst kunt u ook enkel het diner en het concert boeken. Tijden: 17.00 - 23.30 uur. Prijs: ¤ 100,-.

Goud uit de Hermitage en dineren in Museum Van Loon, Amsterdam ~ zaterdag 28 augustus In het vroegere verpleeghuis De Amstelhof aan de Amstel is al een voorproefje te zien, van wat in 2007 als dependance van de Russische Hermitage in ons land zal openen. Na koffie/gebak bezoekt u hier de expositie 'Grieks Goud', die is samengesteld uit de collectie gouden voorwerpen uit de Hermitage te St. Petersburg. De sieraden uit de Griekse nederzettingen rond de Zwarte Zee vormen hierbij een belangrijk onderdeel. Van deze gouden juwelen, daterend van de 6de t/m de 2de eeuw v. Chr., is nu in Amsterdam een keuze van ruim honderd topstukken te zien. Aan de hand van de archeologische collectie van het Allard Pierson Museum vervolgt het verhaal over de bakermat van onze beschaving. Hierna volgt een feestelijk diner in het mooie grachtenpand van Museum Van Loon. Een boot vaart u naar het Concertgebouw voor een concert van het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Frans Brüggen. Zij brengen ondermeer symfonieën van Haydn. Tijden: 13.00 - 22.30 uur. Prijs: ¤ 135,-.

Manet en de Zee, Amsterdam ~ zondag 29 augustus
Deze zomer toont het Van Gogh Museum een overzicht van het maritieme werk van Edouard Manet (1832-1883). Deze vader van het Impressionisme heeft meerdere zeewerken op zijn naam staan. De expositie 'Impressies van de zee' belicht echter voor het eerst dit specifieke aspect van zijn oeuvre. Ook komen zowel de invloed van vroegere tradities op het gebied van het schilderen van zeegezichten aan bod, als ook de vernieuwing die Manet in dit genre tot stand bracht. Verder toont men werken van voorlopers en tijdgenoten zoals Courbet, Whistler en andere Impressionisten. De expositie kwam tot stand in samenwerking met The Art Institute of Chicago en het Philidelphia Museum of Art. Na dit begeleid museumbezoek volgt een busrit naar het Hotel Okura. Hier gaat u aan tafel voor een 3-gangen diner. Na een busrit luistert u in het Concertgebouw naar het Radio Kamerorkest o.l.v. Gérard Korsten. Op het programma staat 'Il re Pastore' van Mozart. Tijden: 14.00 - 23.30 uur. Prijs: ¤ 140,-.

Aanmelden:
Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, dan kunt u een e-mail sturen met uw naam, adres en woonplaats en het aantal deelnemers naar Artifex. Na ontvangst van uw betaling op giro 617780 of bank 68.66.57.926 (t.n.v. Artifex Travel, De Erven 2, 1151 AS Broek in Waterland) zenden wij u twee weken voor aanvang van het arrangement een schriftelijke bevestiging. Voor meer informatie zijn wij bereikbaar op tel. (020) 620 81 12.

René W.Chr. Dessing
Directeur Cultureel Organisatiebureau Artifex

info@artifex-travel.nl