KNWV

9/8/2004
TOPZEILEN: Meting en Voorbereiding op de Olympische Spelen;


--> Metingen

Vrijdag 13 augustus worden de Olympische spelen geopend. Op zaterdag 14 augustus komen de 470's Dames en Heren, Finn en de Yngling in actie. Een dag later start de competitie voor de Europe en de Mistral Heren. De Star en de Tornado beginnen pas de 21ste augustus.

Natuurlijk moeten alle schepen uitvoerig gemeten worden. Gisteren was het de beurt aan de Finn en de Yngling. De Finn was snel klaar maar de Yngling nam meer tijd in beslag. De zeilen van de damesboot worden op maandag opnieuw gecontroleerd.
Naast de meting moet ook de Nederlandse nationaliteitsvlag op de zeilen komen. Aardig wat werk, afhankelijk van het gebruikte zeildoek wordt dit geplakt of geschilderd. Op de spinakers wordt de verf zelfs gerold.

Naast de meting en nationaliteitsuitingen wordt er ook nog getraind. Mark Neeleman en Peter van Niekerk gingen van het weekend voor het eerst weer het Olympische water op. Neeleman vertelde dat er een 100 graden windshift in 5 seconden op het water was. Volgens Mark en Peter zullen de uitslagen zeer wisselend zijn. `Je kunt eerste worden maar ook zo maar in de achterhoede varen, dit door de grote variatie in windsterkte en richting'.

De sfeer in de olympische zeildependance waar alle Nederlandse zeilers zijn ondergebracht dichtbij de zeilvenue Agios Kosmas is ontspannen.

Hans Bouscholte is als communicatiemanager aanwezig in Athene. Hij is de liason tussen de zeilers en de pers. Voor vragen, mail naar hans.bouscholte@watersportverbond.nl

www.athens-2004.com hans.bouscholte@watersportverbond.nl www.sailing.org/olympics2004

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl