Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

12-08-2004

Eilandgangers wakker geschud bij Texelse veer

Wachten op de boot naar Texel, onderweg naar een welverdiende (korte) vakantie. Het werk lijkt verder weg dan ooit. Maar straks is die vakantie voorbij. En dan is daar niet alleen het werk, maar vooral ook de dreiging van alle negatieve voornemens van het kabinet inzake WW, WAO, vut en (pre)pensioen. Voor CNV BedrijvenBond volop aanleiding om de vakantiegangers nu alvast wakker te schudden: Let op! Uw inkomen, uw (pre)pensioen en zelfs uw economisch bestaan staan zwaar onder druk.

De CNV BedrijvenBond houdt vrijdag 13 augustus tussen 12.00 en 17.00 uur een wakker schud-actie in Den Helder, bij de afvaart van het Texelse veer.
In gesprek met de eilandgangers worden die gewezen op de desastreuze gevolgen van de kabinetsvoornemens. Ook zullen de vakantiegangers te horen krijgen dat het van groot (eigen)belang is om dit najaar massaal in actie te komen tegen de kabinetsplannen. Het debat over WW, WAO, prepensioen, vut en levensloop is namelijk allesbehalve een ver-van-mn-duinpanshow.

Het wakkerschud-team van de bond start de Helderse campagne om 12.00 uur bij het Texelse veer. De vakantiegangers kunnen rekenen op een informatief en uitdagend gesprek, een ballon en een lippenbalsem onder de noemer CNV BedrijvenBond, uw beschermingsfactor.

Houten, 12 augustus 2004

Nadere inlichtingen:

Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243