Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Strandseizoen 2004 in Scheveningen wordt niet verlengd !

Inkomstenderving voor Strandpaviljoen Blue Lagoon door investeringen op basis van eerder toegezegde seizoensverlenging

Scheveningen, 13 augustus 2004

De toegezegde verlenging van het strandseizoen 2004, tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Strandexploitanten (VVS) op 3 februari jl., is plotseling van de baan! De strandpaviljoens in Scheveningen moeten gewoon dicht op 3 oktober 2004 en mogen niet openblijven tot 24 oktober 2004, de toegezegde seizoensverlenging door de Gemeente Den Haag. Dit heeft Peter Ludovici, eigenaar van Strandpaviljoen de Blue Lagoon, op 1 augustus jl. onverwachts te horen gekregen van de heer Pluimgraaf, voorzitter van de VVS. De Blue Lagoon, die o.a. haar personeel een contract tot 1 november 2004 heeft aangeboden en enkele bedrijfsfeesten heeft ingepland in de verlengingsperiode, overweegt een schadeclaim in te dienen bij de Gemeente Den Haag.

Verhoging pachtbedrag

Voor aanvang van het strandseizoen 2004 is tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Strandexploitanten (de VVS) in het Europa hotel op 3 februari 2004 een seizoensverlenging tot 24 oktober toegezegd aan alle strandpaviljoens in Scheveningen. Vervolgens heeft de gemeente Den Haag het pachtbedrag voor strandtenthouders verhoogd voor de jaren 2004 tot en met 2008, om de seizoensverlenging te bekostigen. Strandpaviljoen de Blue Lagoon besloot vol enthousiasme aan de toegezegde seizoensverlenging mee te werken en betaalde dan ook de gehele pachtsom.

Uitgaande van de seizoensverlenging heeft de Blue Lagoon vervolgens haar personeel een contract aangeboden tot 1 november 2004 en in de periode van de voorgenomen verlenging drie bedrijfsfeesten ingepland. Daarnaast is de verhoogde pachtsom geheel betaald en is er ook anderszins geïnvesteerd in de verlenging.

Schadeclaim

Op 1 augustus werd de Blue Lagoon plotseling medegedeeld via de heer Pluimgraaf, voorzitter van de VVS, dat de seizoensverlenging geen doorgang zal vinden. Gezien de eerder genoemde investeringen zal een vroegtijdige sluiting echter leiden tot grote inkomstenderving voor de Blue Lagoon.

Natuurlijk ben ik nog altijd bereid mee te werken aan de voorgenomen seizoensverlenging , aldus Peter Ludovici, eigenaar Blue Lagoon, zelfs als de Blue Lagoon het enige strandpaviljoen zal zijn, dat in deze periode nog geopend is. Ik heb immers de pachtsom geheel betaald en geïnvesteerd in de toegezegde seizoensverlenging. Mocht de gemeente echter geen mogelijkheid zien de toegezegde seizoensverlenging alsnóg te laten plaatsvinden, dan ben ik helaas genoodzaakt een schadeclaim in te dienen en eventueel zelfs juridische stappen te ondernemen. Natuurlijk hoop ik dat dit niet nodig zal zijn en dat we dit probleem in goede harmonie en samenwerking kunnen oplossen.

Blue Lagoon

Het echtpaar Ludovici, eigenaar van de Blue Lagoon, onderneemt dit jaar al 25 jaar op het Scheveningse strand, waarvan 20 jaar met Strandpaviljoen de Blue Lagoon. De Blue Lagoon staat o.a. bekend om haar terras met buiten BBQ, de wintervaste palmbomen & bonsai bomen en luxe buiten jacuzzi. Dit jaar heeft de Blue Lagoon flink geïnvesteerd in nieuwe keukenapparatuur en een nieuwe restaurant- en terrasvloer. Tevens is er een chefkok aangetrokken vanuit een restaurant met 2 Michelin sterren.

Voor meer informatie: zie www.bluelagoon.nl


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie (