Gemeente Hoorn


Trip naar Sixflags knallende afsluiter Mega Summer Games 2004

Persbericht d.d.: 12 augustus 2004

Na vier weken volop drukte en activiteiten is het best even wennen dat de Mega Summer Games alweer voorbij zijn. Geen pleinactiviteiten meer in de wijken van Hoorn. Niet meer surfen, zeilen, duiken, bowlen, mountainbiken, kanovaren, waterpolo, vissen en aquarobics.

Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 6 augustus stond Hoorn bol van zomerplezier. In totaal zijn zo'n 5000 kinderen, jongeren en ouders bij de activiteiten van de Mega Summer Games langsgekomen.

Warm
De thermometer wees vorig jaar misschien nog wel een paar graden meer aan, maar ook de laatste twee weken van de Summer Games van dít jaar waren bijna tropisch warm. Op de pleinen was de sfeer dan ook relaxed en wat betreft de externe activiteiten waren vooral de watersporten erg populair. Met een gemiddeld aantal deelnemers van 12 per keer was het surfen in Schellinkhout een van de topactiviteiten. Iedere dag was er ook wat te doen in Zwembad De Waterhoorn. Aquarobics telde iedere maandagmiddag gemiddeld 50 sportievelingen en het duiken op de vrijdag zat iedere week ook nagenoeg vol.

Klauteren tegen de klimwand bij De Kers Foto's en video Tijdens een heleboel activiteiten, zowel op het plein als bij de externe activiteiten zijn foto's gemaakt. Deze foto's zijn te bewonderen op de site van de Mega Summer Games: www.megasummergames.nl. Er staan inmiddels al veel foto's online, maar houd de site goed in de gaten, want binnenkort zullen en nog meer worden toegevoegd.

Zo zijn er onder andere foto's van het surfen, voetbal, klimmen, kanovaren,
aquarobics, duiken, waterpolo en van De Kers. Van het 'Challenge of the
Profs'-boardingvoetbaltoernooi zijn zelfs een paar videofilmpjes gemaakt, die
ook op de site staan. De foto's en video's zijn te vinden onder de button
`Community'.

SixFlags
Op de laatste dag van de Mega Summer Games stond SixFlags op het programma. Op vrijdag 6 augustus zijn er 186 jongeren in 4 bussen meegegaan. De trip was voor jongeren vanaf 12 jaar. Het was net als vorig jaar prachtig weer, wat de afsluiter van de MSG tot een fantastische dag maakte. Het Sportopbouwwerk Hoorn wil alle medewerkers, sportaanbieders en natuurlijk deelnemers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid bij de Summer Games. Zonder hen is een groot evenement als dit niet haalbaar. Tot ziens bij de Mega Summer Games 2005!

---