Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht 13-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Wapens inbeslaggenomen

SOEST Bij een vechtpartij op de Kamperfoeliestraat, donderdagmiddag rond 16.15 uur, werd gedreigd met een vuurwapen, waarna drie personen er in een auto vandoor gingen. Op de kruising Nijverheidsweg noord/Industrieweg in Amersfoort kreeg de auto een stopteken en startte de politie een uitpraatprocedure vanwege het vuurwapen. De drie inzittenden werden aangehouden. Het gaat om twee inwoners van Soest van 20 en 18 jaar en een Amersfoorter van 18 jaar. Ook werd een passant aangehouden (geen gegevens bekend) die niet voldeed aan een bevel weg te gaan. In de auto werden twee alarmpistolen aangetroffen en munitie. De drie inzittenden van de auto zijn ingesloten.

Verkeersborden ontvreemd

SOESTERBERG Sinds maart wordt in Soesterberg een aantal straatnaam- en verkeersborden ontvreemd. Inmiddels gaat het om vijf straatnaamborden die zijn gestolen uit de Koppenlaan, de Jongbloedlaan, de Versteeghlaan, de Professor Lorentzlaan en de Generaal Winkelmanstraat.

Ook de verkeersborden blijken in de gunst te zijn gevallen van de nog onbekende dader. Hiervan zijn er tot nu toe zeven uit het straatbeeld verdwenen. De bebording was geplaatst in de straten van Apollo, op de Kerklaan en de Rademakerstraat. Het gaat om borden met opschrift opgelet geen uitlaatterrein, aanduiding doodlopende straat, aanduiding voetpad en aanduidingen fietspad/einde fietspad.

Getuigen die hebben gezien dat deze bebording werd ontvreemd of informatie heeft die kan leiden naar de dader van deze diefstallen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Eemland noord via tel. 0900-8844 (lokaal tarief). Kent u de dader maar kent hij of zij u ook? Bel dan de meldlijn M (Meld Misdaad anonieM) op tel. 0800-7000.