Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 13-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

3.000 Hennepplantjes en 1,5 kilo oogst

AMERSFOORT Op twee adressen in Amersfoort trof de politie donderdagmiddag na binnengekomen informatie hennepkwekerijen aan. In totaal werden bijna 3.000 hennepplantjes en ruim anderhalve kilo oogst aangetroffen. In geen van beide gevallen was sprake van diefstal van stroom.

In een woning aan de Paladijnenweg trof de politie de 3.000 planten aan. In een woning aan het Sleutelstuk werd ruim 1.500 gram oogst aangetroffen. De bewoner, een 38-jarige man, verklaarde dat de wiet niet van hem was. Proces-verbaal is in beide gevallen opgemaakt.

Elf bomen omgezaagd

AMERSFOORT Sinds begin augustus worden in de wijken Hoogland, Schothorst en Zielhorst in Amersfoort illegaal bomen omgezaagd.

Inmiddels gaat het om elf bomen die zijn neergehaald aan onder andere de Engweg, de Duivensteeg, de Heideweg en de Schothortsterlaan. Het betreft zowel populieren als eiken en beuken. In sommige gevallen betreft het behoorlijk grote exemplaren. De bomen worden omgezaagd en zo achtergelaten. Soms levert dit een gevaarlijke situatie op als de boom op de weg komt te liggen.

Getuigen die hebben gezien dat deze bomen worden omgezaagd of informatie hebben die kan leiden naar de dader, worden verzocht te bellen met politie district Eemland zuid via tel. 0900-8844 (lokaal tarief). Kent u de dader maar kent hij of zij u ook? Bel dan de meldlijn M (Meld Misdaad anonieM) op tel. 0800-7000.

Verkeerscontroles

EEMLAND ZUID In het kader van de alcoholcontroleactie Bob of bon controleerde de politie donderdagavond weggebruikers in Woudenberg en Leusden.
In Woudenberg werden op de Zeisterweg tussen 15.00 en 17.30 uur 401 passanten gecontroleerd. Niet één had meer alcohol gedronken dan de wettelijke limiet van 220 ug/l. In Leusden werd tussen 19.00 en 21.30 uur gecontroleerd op de Heiligenbergerweg. Ook hier had niemand van de 221 gecontroleerde passanten meer dan de wettelijke limiet op. Eén bestuurder blies 115 ug/l en mocht dus ook zijn weg vervolgen.