Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Stellwagen alleen op kop na 7 ronden Hogeschool Zeeland Toernooi te Vlissingen
Met een knappe overwinning op medekoploper Gagunashvili heeft Daniël Stellwagen alleen de leiding genomen in het Hogeschool Zeeland Toernooi. De twee andere koplopers, Mchedlishvili en Sasikiran remiseerden tegen elkaar.
Met nog twee ronden te gaan, is de stand aan kop als volgt. Meer informatie op de toernooisite, waar de partijen dagelijks live zijn te volgen.
Zesde ronde
Sebag en Zhigalko vol punt los na 6e ronde Stork Young Masters
Marie Sebag en Andrey Zhigalko gaan onderling uitmaken wie de winnaar wordt van Stork Young Masters 2004. Na zes van de negen ronden zijn zij een vol punt 'los' van de rest van het veld. Voor de Nederlanders was het een wat mindere dag. Bianca Muhren verloor een lastige partij van Andrey Zhigalko, terwijl Joost Michielsen ten onder ging tegen Koen Leenhouts die de Spanjaard net iets handiger speelde dan zijn tegenstander. Ali Bitalzadeh was in de Zaitsev-variant van het Spaans tevreden met een snelle remise.

De partijen zijn dagelijks live te volgen vanaf 14.00 uur.

Drietal vol punt los na 5e ronde Stork Young Masters
---

BIS BV hoofdsponsor Open NK Snelschaken

BIS BV, marktleider in Nederland voor audiovisuele solutions, treedt de komende 2 jaar op als hoofdsponsor voor het Open NK Snelschaken. BIS heeft tevens de optie genomen om de sponsoring na 2006 met 2 jaar te verlengen. Hiermee heeft de snelschaakmarathon een solide basis verworven en zal het internationale uitnodigingsbeleid verder gestalte worden gegeven.

Het Open NK Snelschaken is het grootste snelschaakevenement in Europa en trekt al jaren grote namen van Meesters en Grootmeesters naar Dordrecht. Winnaars van de afgelopen edities waren o.a. Ivan Sokolov, Jeroen Piket, Loek van Wely, Joel Lautier en Rafael Vaganian. Met BIS als sterke partner wil de toernooi-organisatie het evenement verder professionaliseren.

De eerstkomende editie staat voor 5 februari 2005 gepland in het Mercure-Hotel in Dordrecht. Voorafgaand wordt op vrijdag 4 februari het last-minute toernooi gespeeld dat als kwalificatie dient voor 8 plaatsen in het hoofdtoernooi.

---

Simultaan Timman voor Stichting Europa Kinderhulp

Op zaterdag 14 augustus geeft Jan Timman in het Stadhuis van Hengelo een simultaanseance tegen maximaal 25 tegenstanders. De simultaan begint om 11:00 uur en de kosten bedragen 25,- per persoon. De gehele opbrengst komt ten goede van de Stichting Europa Kinderhulp.

Aanmelden kan door middel van een e-mail bericht aan: webmaster@onjk.nl.
Maar... wees er snel bij. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij.